Sisältöjulkaisija

angle-left Maailmankuulu beatboxaaja Felix Zenger Joensuussa

Maailmankuulu beatboxaaja Felix Zenger Joensuussa

Beatboxaaja Felix Zenger astuu Joensuun kaupunginorkesterin solistiksi torstaina 5.12. klo 19 Carelia-salissa kuultavassa konsertissa. Suomi-teemaisen konsertin ohjelmassa on Uuno Klamin, Einojuhani Rautavaaran ja Jean Sibeliuksen musiikkia sekä Zengerin itsensä säveltämä teos FLARE – Music for Beatbox and Orchestra.

- Halusin tuoda joensuulaisyleisölle itsenäisyyspäiväviikon konsertin, joka korostaa, että suomalaisuus ja suomalainen kulttuuri eivät ole pelkästään sitä, mitä ne olivat sata vuotta sitten. Ohjelma on läpileikkaus upeaa musiikkia itsenäistymisen ajoista tähän päivään: Sibeliusta 1900-luvun alusta, Klamia 1930-luvulta, Rautavaaraa 1970-luvulta ja lopulta Zengerin beatbox-konsertto edustamassa tämän päivän mahdollisuuksia, kuvailee Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja ja konsertin kapellimestari Eero Lehtimäki.

 

5.12. konsertissa yhdistyvät suomalaisen musiikkikulttuurin klassikkoteokset sekä nykypäivän terävin kärki. Konsertin solistina nähtävä, ympäri maailmaa esiintyvä beatboxaaja Felix Zenger yllättää taituruudellaan. Beatboxauksessa on kyse erilaisten rumpujen ja lyömäsoitinten imitoinnista suulla mikrofonia hyödyntäen. Zenger pystyy tuottamaan ilman soitinta noin 1000 erilaista ääntä tai niiden yhdistelmää. Felix Zenger esittää konsertissa säveltämänä teoksen FLARE – Music for Beatbox and Orchestra. Kyseessä on konsertto beatboxaajalle. Zengerin mukaan teos on jotakin modernin klassisen musiikin ja rytmimusiikin väliltä.

 

Nummisuutarit-alkusoittoon Uuno Klami sai innoituksen Aleksis Kiven samannimisestä näytelmästä, jossa päähenkilöt ovat koomisia, mutta myös rakastettavia ja elinvoimaisia. Klami sovelsi musiikkiinsa 1920- ja 30-luvuilla ranskalaisia vaikutteita käsitellen suomalaisia aiheita kansallisromantikoista, kuten Sibeliuksesta, poikkeavalla tavalla.

 

Einojuhani Rautavaaran Suomalainen myytti -teon on jousille. Jean Sibeliuksen tavoin Rautavaara oli kiinnostunut suomalaisesta kansallismytologiasta. Suomalainen myytti on yksiosainen jousiteos, jossa on myös säveltäjän omaelämäkerrallisia piirteitä.

 

Jean Sibeliuksen Pelléas ja Mélisande on tehty Maurice Maeterlinckin symbolistiseen näytelmään, ja konsertissa kuullaan näyttämömusiikista koottu yhdeksänosainen orkesterisarja. Tarinassa liikutaan myyttisessä maailmassa asetelman ollessa ikiaikainen kolmiodraama.

 

Konserttiviikolla Orkesteri omaksi -tilaisuus sekä Iltaklubi!

Konserttiviikon tiistaina 3.12. klo 18 Joensuun pääkirjaston musiikkiosaston Vinttiklubilla jatkuu syyskuussa alkanut Orkesteri omaksi -keskustelusarja. Eero Lehtimäki alustaa keskustelua aiheesta Aleksis Kivi ja Nummisuutarit. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se järjestetään yhteistyössä kirjaston musiikkiosaston kanssa.

 

Konsertti
Suomi stagella
to 5.12.2019 klo 19
Carelia-sali
Liput: 24 / 22 / 5 euroa

 

Orkesteri omaksi
ti 3.12. klo 18 | Joensuun pääkirjasto, musiikkiosaston Vinttiklubi
Eero Lehtimäki: Aleksis Kivi & Nummisuutarit
Vapaa pääsy!

 

Iltaklubi to 5.12. klo 21.30 | Teatteriravintolan lasiterassi
Sisäänpääsy 5 € ja konserttilipulla ilmaiseksi

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.