Sisältöjulkaisija

angle-left Maahanmuuttajaperheille oma tervetuliaistapahtuma lauantaina 14.9.

Maahanmuuttajaperheille oma tervetuliaistapahtuma lauantaina 14.9.

Joensuun kaupungin koulutuspalvelut järjestävät Tervetuloa Joensuuhun -tapahtuman Joensuuhun muuttaneille erimaalaisille perheille 14.9. kello 11–15. Mukana on sekä uusia perheitä että jo Joensuun kaupungin ylläpitämän perhekoulun toiminnassa mukana olevia maahanmuuttajaperheitä.

Tapahtuma pidetään jokirannassa ja Taitokorttelissa eri toimijoiden pisteitä kiertäen. Mukana ovat muun muassa kirjasto, teatteriyhdistys Rankids, koulutuspalvelujen Matkalaukku-hankkeen toimijat sekä harrastepisteet.

Pisteille lähdetään Joensuun kaupungintalon sisäpihalta, jossa kaupunginjohtaja Kari Karjalainen avaa tapahtuman ja pitää tervetuliaispuheen kello 11. Ennen tervetulopuhetta Rankids ry:n esiintyjät Enni Kaari ja Aino Pesonen laulavat.

Pisteiden kiertämisen jälkeen järjestetään perheiden sekajoukkueiden jalkapallon alkuotteluita sekä voittajajoukkueen ja FC Hertan B-tyttöjen ryhmän välinen loppuottelu Koivuniemen puistossa.

Joensuuhun on tullut syksyn aikana maahanmuuttajaperheitä esimerkiksi yliopisto-opintojen tai perheen yhdistämisten myötä ja monista muista syistä. Syys–marraskuussa odotellaan myös uusia kiintiöpakolaisperheitä, joita on tulossa yhteensä noin 40 henkilöä.

Joensuun koulutuspalveluissa on haluttu jo useamman vuoden ajan tukea perheiden hyvinvointia ja järjestetty kerran viikossa perhekoulua. Se on maahanmuuttajaperheille perheen yhteistä vapaa-ajan toimintaa, joka tukee koulun ja kodin yhteistyötä sekä kotoutumista.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.