Sisältöjulkaisija

angle-left Lupiinitalkoot Tuupovaaran taajamassa 10. kesäkuuta

Lupiinitalkoot Tuupovaaran taajamassa 10. kesäkuuta

Kansallisesti haitalliseksi vieraslajiksi määritelty lupiini valtaa alaa tienvarsilla ja joutomailla. Tuupovaaran taajamassa järjestetään lupiininpoistotalkoot maanantaina 10. kesäkuuta 2024 klo 10–15. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille.

Tilaisuuden aluksi kokoonnutaan Tuupovaaran palvelupisteen parkkipaikalla (Rekijoentie 3), jossa käydään läpi lupiinin torjumisen perusasiat. Tämän jälkeen jalkaudutaan lähiympäristöön kitkemään lupiinikasvustoja. Alue on turvallinen, eikä sijaitse tien varrella. Talkoissa jokainen vastaa itsestään. Vetäjänä talkoissa toimii Arvo Ohtonen.

Klo 12 talkoilun lomassa saadaan nauttia Arto Tarkkosen haitarimusiikista ja palvelupisteellä on tarjolla talkooevästä.

Talkoisiin tulee varustautua sopivilla vaatteilla ja hanskoilla. Mukaan voi ottaa haarakuokan tai lapion, työkaluja on tarjolla myös järjestäjien puolesta. Mukana voi olla koko päivän tai osan aikaa omien aikataulujen mukaan. Lisätiedot löytyvät Joensuun sähköisestä tapahtumakalenterista.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Joensuun kaupunki, Jäkkilän perinnemaisemayhdistys, Pohjois-Karjalan biosfäärialue ja Concrete actions for biodiversity (CONABI) -hanke.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.