Sisältöjulkaisija

angle-left Luotsissa vietetään luovien alojen viikkoa

Luotsissa vietetään luovien alojen viikkoa

Miten kasvaa menestyjäksi luovalla alalla? Miten luovuus valjastetaan liiketoiminnan kiihdyttämiseen yli toimialarajojen?

Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastauksia Joensuun työllisyyspalvelujen Luotsissa 13.–15. lokakuuta, kun tarjolla on laadukas kattaus maksuttomia tapahtumia luovien alojen ammattilaisille ja niille, jotka miettivät luovuuden hyödyntämistä yli toimialarajojen.

Keskiviikkona 13.10. kello 14–16 Luotsi Gallerian avajaisnäyttelyssä Satunnaisia nähdään Paula Mulin maalauksia. Näyttelyn teema on nimensä mukainen; teoksissa esillä ovat satumaisuus, naiseus ja satumaiset naiset. Plaza Centrumin käytävälle avautuva ikkunagalleria tulee jatkossakin nostamaan esiin paikallisten taiteilijoiden töitä. Yleisölle avoimissa avajaisissa on kahvitarjoilu.

Torstaina 14.10. kello 12–13.30 Luovuudesta buustia liiketoimintaan -paneelikeskustelussa pohditaan sitä, miten yritykset voisivat tehdä yhteistyötä luovien alojen ammattilaisten kanssa liiketoiminnan kehittämisessä sekä sitä, miten luovan alan ammattilaiset ja taiteilijat voisivat tarjota osaamistaan yrityksiin.

Mukana ovat Joensuun kaupungin kulttuurijohtaja Leena Hoppania, Suomen kokenein luoviin aloihin erikoistunut sparraaja Pekka Krook sekä joukko tavalla tai toisella työssään luovuuttaan hyödyntäviä yrittäjiä. Keskustelua voi seurata paikan päällä Luotsissa ja se striimataan suorana lähetyksenä Luotsi Joensuun YouTube-kanavalle.

Torstai-iltapäivänä 14.10. kello 14–16 järjestetään lisäksi työpaja teemalla Elä ja yritä – lumoudu luovuudesta ja ota se käyttöösi! Työpajassa ennakkoon ilmoittautuneilla osallistujilla on mahdollisuus pureutua Pekka Krookin johdolla oman asiantuntijaosaamisen tunnistamiseen, kehittämiseen ja sanoittamiseen. Peruutuspaikkoja työpajaan voi tiedustella palvelukoordinaattori Marianne Immoselta: marianne.immonen@joensuu.fi.

– Luovilla aloilla menestyminen on pitkälti itsetuntokysymys. Pitää uskoa omaan tekemiseensä, uskaltaa ylittää omia rajojaan ja epäonnistua, mieluiten mahdollisimman aikaisin. Se olisi kauheaa elämää, jos aina vaan onnistuisi, sanoo Pekka Krook ja lupaa, että jokainen työpajaan osallistuja saa buustia ammatilliseen itsetuntoonsa.

Perjantaina 15.10. kello 12–13.30 Yrittäjyyden Olohuoneessa on teemana luova yrittäjyys. Mukana on muun muassa joensuulaiseksi somepersoonaksi noussut Dorian ”Daddi Diesel”, joka toimi aiemmin amerikkalaisten julkkisten henkivartijana. Kulttuuriyrittäjyyden kivoista ja karuista puolista on keskustelemassa luoviin menetelmiin erikoistunut sosiaalikasvattaja ja teatteriohjaaja Tomi Kervinen, joka tunnetaan Teatteri Traktorin ja Kulttuuritehtaan voimahahmona. Yrittäjätarinassa on Sisustus Tuuman yrittäjä Anu Kankkunen. Yrittäjyyden Olohuone järjestetään livenä Luotsilla ja suoraa lähetystä voi seurata Luotsi Joensuun YouTube-kanavalla.

Lisätietoa viikon tapahtumista Luotsin verkkosivuilla luotsijoensuu.fi. Luotsi on osoitteessa Kauppakatu 29.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.