Sisältöjulkaisija

angle-left Luotsin palvelupiste auttaa jatkossakin joensuulaisia työnhakijoita ja työnantajia

Luotsin palvelupiste auttaa jatkossakin joensuulaisia työnhakijoita ja työnantajia

Luotsi-hankkeen ESR-rahoitus päättyy vuoden lopussa, mutta Luotsi jatkaa toimintaansa Joensuun työllisyyspalvelujen palvelupisteenä myös tulevaisuudessa. Jatkossa toimintaa rahoittaa Joensuun kaupunki. Vuodesta 2019 työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamispaikkana toimivalta palvelupisteeltä kaupunkilaisten on mahdollista saada maksutonta ja yksilöllistä neuvontaa työllistymisensä tueksi. 

Jatkossa uusia asiakkaita kuitenkin pyydetään ottamaan yhteyttä duuniagenttien sijaan suoraan Luotsin palvelupisteen tai verkkosivujen asioinnin kautta. EU-rahoituksen loppumisen myötä Luotsin henkilöresurssit siis vähenevät nykyisestä, mutta asiakkaiden yksilölliset palvelut pyritään jatkossakin järjestämään yhteistyössä palveluverkoston kanssa.  

Luotsin tavoitteena on edistää kaupungin työllisyyttä. Luotsi auttaa työtä etsiviä työnhakuun, koulutukseen, yrittäjyyteen tai uravalintaan liittyvissä asioissa. Myös työnantajat saavat yksilöllisiä palveluja esimerkiksi rekrytointiin tai palkkauksen liittyen. 

– Neljä vuotta on vierähtänyt vauhdilla ja paljon on tässä ajassa ehtinyt tapahtua. Haluamme jatkossakin auttaa joensuulaisia työnhakijoita ja työnantajia kynnyksettömästi. Se minkä verran ja mitä palveluita tarjotaan ensi vuonna julkaistaan kaupungin päätöksenteon jälkeen loppuvuodesta, kertoo Joensuun kaupungin työllisyyspäällikkö Riikka Vartiainen.

Luotsi- ja Topakka -hankkeet ovat Joensuun kaupungin työllisyyspalveluiden hallinnoimia ja Euroopan Sosiaalirahaston rahoittamia hankkeita vuosina 2019-2023. Luotsi-hanke sai kahdeksan miljoonaa euroa Euroopan Sosiaalirahaston tukea. 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.