Sisältöjulkaisija

angle-left Lomaileville koululaisille paljon tekemistä

Lomaileville koululaisille paljon tekemistä

Frisbeegolfia, retkiä, rantapäiviä, torinuokkareita, olympialaiset – Joensuussa on tänäkin kesänä tarjolla monipuolisesti erilaista tekemistä lapsille ja nuorille. Kaikki kesälomatekeminen löytyy osoitteesta Harrastuskalenteri.fi.

Sivusto kokoaa yhteen paitsi kaupungin, myös useiden järjestöjen sekä muiden toimijoiden tapahtumat, kerhot, retket ja leirit.

Nuorisopalveluiden maksuton loma-ajan toiminta 

Kaupungin nuorisopalvelut järjestää maksutonta ohjattua kesätekemistä alakoululaisille eri puolilla kaupunkia. Päivien ohjelma vaihtelee, eikä erillistä ilmoittautumista tarvita.

Ajantasaiset tiedot nuorisotilojen toiminnasta aikatauluineen kannattaa tarkistaa talojen omista somekanavista. Myös perheenjäsenet ovat tervetulleita mukaan.

– Yläkoululaisille puolestaan järjestämme nuorten iltoja, retkiä kansallispuistoon ja muuta kesäistä toimintaa, joka on pääosin maksutonta tivoliretkeä lukuun ottamatta, kertoo vastaava nuoriso-ohjaaja Jenny Kolehmainen.

Esimerkiksi Nuorisokeskus Whisperin ovet ovat avoinna 3.6.–12.7. ma sekä ke–pe kello 13–19 Kauppakeskus IsoMyyssä (Kauppakatu 28).

Sirkkalan liikkumiskeskus (Sirkkalantie 12) on avoinna 3.6.–18.7. ma ja to kello 12–18 nuorten ja ke kello 10–16 koko perheen omaehtoista liikkumista varten. Lisäksi liikkumiskeskuksessa on tarjolla ohjattuja pelivuoroja 13–29-vuotiaille nuorille keskiviikkoisin kello 16–18.

Rantakylän nuorisotila Bobo (Pataluodonkatu 2) on auki 10.6.–5.7. viitenä iltana viikossa. Siellä toiminta on suunnattu 2002–2010 syntyneille nuorille. Avoimia nuorten iltoja vietetään ma–to kello 14–20 ja pe kello 15–21.

Pitäjien alueella tekemistä pop up -tyylillä

Enossa nuorisotila valtaa torin Enossa (Niskantie 19) kesäkuussa ennen juhannusta torstaisin kello 15–19, kun torinuokkari järjestetään rennon pelailun, kesäisen hengailun sekä pikkupurtavan merkeissä. Uimaharjussa taas päästään kesämeininkiin mukaan, kun nuorisotilan lähiympäristöissä ja uimarannoilla järjestettävä Pop up Noke suuntaa nuorten suosimiin paikkoihin kolme kertaa kesäkuun aikana. Paikat ilmoitetaan nuorisotila Noken somekanavissa.

Reijolan koululla (Tiedonpolku 3) ja Pyhäselän koululla (Opettajantie 2) järjestetään kesäkuun aikana junnupäivät. Reijolassa nuoret puolestaan kohtaavat Reijolan nuorisotilan (Urheilupuistontie 2) avoimissa nuorten illoissa kahtena keskiviikkona ja Hammaslahden nuorisotilalla (Opettajantie 2) yhteensä neljänä iltana.

Heinävaaran koululla (Isäntäläntie 1) tavataan 3.–6.-luokkalaisten junnutoiminnassa ja nuorten illassa kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Toisella viikolla samassa osoitteessa pelataan kaikenikäisille avoimia pihapelejä ja järjestetään leikkimieliset olympialaiset.

Kiihtelysvaarassa päästetään 1.–6.-luokkalaiset vauhtiin junnutoiminnassa ja nuoret nuorten illassa Suojapirtillä (Tulrompsuntie 2) kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Kesäkuussa Tuupovaaran nuorisotilalla (Urheilutie 10) on luvassa niin junnutoimintaa, nuorten iltaa kuin frisbeegolfia.

Kesäkuun aikana vaaroilla pääsee myös viettämään kaikenikäisille avointa rantapäivää vedellisissä tunnelmissa Kiihtelysvaaran Hietajärvellä sekä Tuupovaaran Loitimolla.

Retkille ehtii vielä ilmoittautua

Retkiäkin on luvassa, sillä Koloveden kansallispuisto kutsuu yläkoululaisia mukaan seikkailemaan maksuttomilla retkillä, joita on kaksi erillistä ja jotka kestävät maanantaista keskiviikkoon 24.–26.6. tai keskiviikosta perjantaihin 26.–28.6. Luvassa on aimo annos toimintaa ja tekemistä kansallispuiston kallioisilla rannoilla ja aaltojen loiskeessa muun muassa sup-lautailun ja melonnan, saunan, lettujen, kalliokiipeilyn, lampaiden hoidon ja telttaelämän merkeissä. Ilmoittautuminen Koloveden retkille 19.6. mennessä kaupungin Tilava-verkkokaupassa.

Lisäksi Enosta ja Uimaharjusta järjestetään keskiviikkona 12.6. nuorten retki Tivoli Sariolaan, jolloin mukaan mahtuu 11 osallistujaa. Maksullinen retki sisältää päivärannekkeen tivoliin, kuljetukset, ohjauksen ja vakuutuksen tapaturmien varalta ja ilmoittautumisia otetaan vastaan 4.6. saakka niin ikään kaupungin verkkokaupassa.

– Tarkemmat aikataulut ja lisätiedot kannattaa käydä katsomassa meidän somekanavistamme, erityisesti Instagramista. Ilmoittelemme toiminnoistamme pääosin somessa siksi, että siellä tavoitamme kohderyhmänämme olevat nuoret parhaiten, kertoo Jenny Kolehmainen.

Kansalaisopistokin järjestää leirejä

Myös kansalaisopisto tarjoaa elämyksellistä ja kehittävää kesätekemistä. Uppoutua voi niin kuva- tai sanataiteeseen, teatteriin kuin robottien pariin. Leirejä järjestetään kesäkuussa mm. kouluilla, Opistotalolla ja Sirkkalan liikkumiskeskuksella. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumiset osoitteessa uusi.opistopalvelut.fi/joensuu.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.