Sisältöjulkaisija

angle-left Lindström mukaan Joensuun kaupungin ilmastokumppanuusverkostoon

Lindström mukaan Joensuun kaupungin ilmastokumppanuusverkostoon

Joensuun ilmastokumppanuusverkostoon saatiin 40. jäsen, kun Lindström Oy allekirjoitti ilmastokumppanuussitoumuksen. Lindströmin koko liiketoiminta perustuu kiertotalouteen, joka on siten kiinteä osa yrityksen ydinliiketoimintaa ja strategiaa.

Lindströmin puolesta sitoumuksen allekirjoitti Keski-Suomen tulosyksikön palvelupäällikkö Marjut Hiironen ja kaupungin puolelta ympäristönsuojelupäällikkö Jari Leinonen.

– Suomen valtio tavoittelee hiilineutraaliutta vuonna 2030. Lindström on vastuullinen toimija ja haluamme huomioida kansalliset ja EU-tason tavoitteet. Ennen kaikkea haluamme tarjota vastuullisesti tuotettua palvelua asiakkaillemme. Tarjoamamme tekstiilit palveluna on jo nykymuotoisena lineaarista toimintatapaa hiilijalanjäljeltään merkittävästi parempi vaihtoehto, sanoo palvelupäällikkö Marjut Hiironen.

– Ilmastokumppanuusverkoston kehittymisen kannalta on erityisen tärkeää, että saamme mukaan eri alojen toimijoita. Palvelualan yritykset ovat tärkeitä uusien toimintatapojen kehittäjinä. Tuotteet joiden elinkaari on pitkä ovat myös ilmastokestäviä. Lindströmin mukaantulo ilmastokumppanuusverkostoon vahvistaa ja monipuolistaa verkostoa entisestään, toteaa ympäristönsuojelupäällikkö Jari Leinonen.

Sitoumuksessaan Lindström sitoutuu seuraaviin tavoitteisiin ja toimenpiteisiin:

  • Kehitämme edelleen toimintaamme YK:n kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.
  • Tekstiilijätteen (poistotekstiilien) 100 % kierrättäminen EU:n jätedirektiivin EU 2018/851 mukaisesti vuoteen 2023 mennessä.
  • Veden kulutuksen ylläpitäminen matalalla tasolla tai vähentäminen pesukiloa kohti vuosittain määriteltävän tavoitteen mukaisesti l/kg.
  • Pieksämäen matto- ja rullapyyhepesulan kokonaisvedenkulutustavoite 2021: alle 5,5 l/kg
  • Energiankulutuksen ylläpitäminen matalalla tasolla ja vähentäminen kWh pesukiloa kohti vuosittain määriteltävän tavoitteen mukaisesti kWh /kg.
  • Pieksämäen matto- ja rullapyyhepesulan kokonaisenergiakulutustavoite 2021: alle 1,7 kw/kg
  • 1.3.2021 lähtien Lindström Oy on siirtynyt käyttämään 100 % tuulivoimalla tuotettua sähköä kaikissa tuotantolaitoksissa.
  • Vaikutamme asiakkaidemme ja alihankkijoidemme hiilijalanjälkeen tarjoamalla vähähiilisiä tuotteita ja palveluja.
  • Autamme asiakkaitamme pienentämään hiilijalanjälkeään tarjoamalla ympäristömyötäisiä/vähähiilisiä tekstiilipalveluja.
  • Edellytämme alihankkijoidemme täyttävän asettamamme Code-of-conduct-vaatimukset. Lisäksi kehitämme yhdessä alihankkijoidemme ja kumppaneidemme kanssa vähähiilisempiä ja kiertotalouteen soveltuvia tekstiilejä.

Lue lisää Joensuun kaupungin ilmastotyöstä Climate Joensuu -sivustolta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.