Sisältöjulkaisija

angle-left Liikuntapalvelut, Islo, Pokali ja Urheiluakatemia tiivistävät yhteistyötään

Liikuntapalvelut, Islo, Pokali ja Urheiluakatemia tiivistävät yhteistyötään

Kesällä 2022 julkaistun Urheilukaupunki Joensuu -ohjelman tavoitteena on parantaa kaupungin veto- ja pitovoimaa liikunnan ja urheilun avulla. Ohjelman yksi keskeinen painopiste on seurojen elinvoimaisuuden varmistaminen ja mahdollistaminen.

Keskeiset seuratoimintaa tukevat organisaatiot Joensuun liikuntapalvelut, Itä-Suomen liikuntaopisto, Pohjois-Karjalan Liikunta ja Joensuun Urheiluakatemia ovat tiivistäneet yhteistyötä viimeisen puolentoista vuoden aikana. Tiivistyneen yhteistyön yhtenä tavoitteena on tukea aikaisempaa paremmin urheiluseurojen toimintaa ja edistää seurojen välistä verkostoitumista sekä yhteistyön syntymistä.

– Itä-Suomen Liikuntaopisto haluaa olla kädet savessa ja hiki otsalla, kun Joensuusta tehdään entistä liikkuvampi, vakuuttaa Islon rehtori Petri Pennanen.

– Seuratoiminnan elinvoimaisuuden tukeminen on yksi Pokalin strategian kolmesta painopistealueesta, joten yhteistyön tiivistäminen on suora jatkumo toimintanne edelleen kehittämiseksi, jatkaa Pokalin va. aluejohtaja Tomi Pyylampi.

Ensimmäisiä konkreettisia yhteistyön tiivistämiseen liittyviä toimenpiteitä ovat viime keväänä aloitetut seuraverkoston tapaamiset sekä viestintäyhteistyön tiivistäminen.

Urheilukaupunki Joensuu -ohjelman alkukartoitusten yhteydessä saimme seurakentältä vahvan toiveen, että josko liikuntapalvelut, Islo ja Pokali voisivat viestiä nykyistä keskitetymmin ja nimenomaan yhdestä tuutista, kertaa liikuntajohtaja Timo Heinonen viestintäyhteistyön tiivistämisen taustoja.

Viestintäyhteistyön tiivistäminen näkyy seurakentälle mm. uutena, edellä mainittujen toimijoiden yhteisenä uutiskirjeenä, jonka julkaiseminen aloitetaan syyskuun puolessa välissä. Seuraverkoston seuraava tapaaminen on torstaina 13.10.22 klo 18.00–20.30. Tuossa tapaamisessa kuullaan seurojen toiveita seuraverkoston toiminnan edelleen kehittämiseksi. Seuraverkoston toimintaan liittyviä toiveita voi esittää myös ennakkoon sähköisen kyselyn avulla.

Seurauutiskirje pähkinänkuoressa:

  • Joensuun liikuntapalvelujen, Joensuun Urheiluakatemian, Itä-Suomen liikuntaopiston ja Pohjois-Karjalan liikunnan yhteinen viestintäkanava seuroille.
  • Uutiskirjeen avulla viestitään kootusti ja säännöllisesti seuroja koskevista ajankohtaisista asioista.
  • Ensimmäinen kirje julkaistaan uutiskirjeen tilanneille 14.9.
  • Jatkossa kirje ilmestyy noin 6 kertaa vuodessa.
  • Tilaa osoitteesta www.joensuu.fi/seurauutiskirje.


Lisätietoa:
Timo Heinonen liikuntajohtaja
Joensuun kaupunki
p. 050 365 4922 / timo.heinonen@joensuu.fi

Petri Pennanen rehtori/toimitusjohtaja
Itä-Suomen Liikuntaopisto
p. 050 452 2659 / petri.pennanen@islo.fi

Tomi Pyylampi aluejohtaja
Pohjois-Karjalan Liikunta ry
p. 040 773 9243 / tomi.pyylampi@pokali.fi

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.