Sisältöjulkaisija

angle-left Liikuntapalveluille käyttöön EU:n Vammaiskortti

Liikuntapalveluille käyttöön EU:n Vammaiskortti

>Elokuusta 2021 alkaen Joensuun liikuntapalveluissa on käytössä kaksi vammaiskorttia – Vammaisliikuntakortti ja EU:n Vammaiskortti. Aiemmin käytössä ollut vammaisavustajakortti käy toistaiseksi, mutta uusien avustajakorttien myöntäminen lopetetaan 31.7.2021.

EU:n Vammaiskortti on Kelan myöntämä vapaaehtoinen kommunikoinnin ja osallistumisen apuväline Suomessa ja muissa EU-maissa. Kortilla vammainen henkilö voi osoittaa vammaisuutensa tai avustajan tarpeensa vaivattomasti esimerkiksi julkisissa kulkuneuvoissa sekä liikunta- ja kulttuuritapahtumissa.

Joensuun liikuntapalveluissa kortti oikeuttaa avustajan maksuttomaan sisäänpääsyyn Vesikossa, Rantakylän uimahallissa ja maaseutualueiden kuntosaleilla. Kaupungin verkkosivuille päivitetään esteettömyystiedot kaikista liikuntapalveluiden korttikohteista, joihin kuuluvat aiemmin mainittujen lisäksi myös esteettömät luontokohteet. Joensuun kaupungilla EU:n Vammaiskortti on käytössä jo museoissa, orkesterilla ja Jojon busseissa. Lisätietoa vammaiskorteista ja hakuohjeet on luettavissa osoitteessa joensuu.fi/vammaiskortti.


Lisätietoa

Olga Mononen
liikuntakoordinaattori
p. 050 359 8661
olga.mononen@joensuu.fi

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.