Sisältöjulkaisija

angle-left Liikkujan viikolla 16.–22.9. Joensuussa monipuolista ohjelmaa

Liikkujan viikolla 16.–22.9. Joensuussa monipuolista ohjelmaa

Joensuu osallistuu näkyvästi eurooppalaiseen teemaviikkoon, jolloin kampanjoidaan kestävän ja fiksun liikkumisen puolesta.

Liikkujan viikon 2019 kansainvälisenä teemana on kävely. Joensuun kaupunki, kaupungin kävelyn ja pyöräilyn edistämisryhmä, Ilmastokorttelit-hanke sekä paikallisjärjestöt haastavat kaikki joensuulaiset mukaan liikkumaan kestävästi.

Joensuussa järjestetään viikon aikana useita kaikille avoimia tapahtumia.

Lauantaina 14.9. Uimaharjun kävelytapahtuma

Varaslähtö Liikkujan viikkoon kävellen 14.9. kello 13–17
Liikkujan viikon pääteeman mukaisesti teemaviikko avataan kävelytapahtumalla. Aloitus ja kokoontuminen kello 13 Uimaharjun kirjastolla. Kävelyn järjestää Uimaharjun Taajamayhdistys ry. Lisätietoja: https://europeanwalkingtour.eu/fi/uutiset-ja-tapahtumat/kavelyt/14.9.-uimaharju

Tiistaina 17.9. Viisaan liikkumisen päivä

Työpaikat haastetaan kampanjoimaan viisaan liikkumisen puolesta. Viisaasti töihin saapuneille voidaan järjestää esimerkiksi aamupalaa.

Joensuun kaupunki kannustaa työntekijöitään kulkemaan tiistaina työmatkat kävellen, pyöräillen tai linja-autoilla ja osallistuvien kesken arvotaan lähiruokakori.

Keskiviikkona 18.9. Viisaan liikkujan aamupala

Kävellen ja pyöräillen aamun työ-, koulu- tai opiskelumatkaa kulkeville tarjolla aamupalaa kello 7.30–9.00 Ylisoutajan sillan kupeessa Rantakadulla. Tarjolla on muun muassa kahvia, teetä, pientä suolaista ja banaaneja. Tapahtuma Facebookissa

Keskiviikkona 18.9. Pyöräilyn valokulkue

Valokulkueen ideana on koota mahdollisimman suuri pyöräkulkue ja tehdä siitä näkyvä valoin. Osallistujille jaetaan pyörän valo lähtöpaikalla, jos omaa valoa ei ole mukana. Pyörän tuunaaminen etukäteen lisävaloin (valokaapeli, ulkovalot tms.) on sallittua, ellei jopa suositeltavaa!

Kaikkien kulkueeseen osallistujien kesken arvotaan Iikan pyörävarikon tuotepalkintoja. Yhteistyökumppanit Ravintola Kerubi, Liikenneturva, Joensuun Polkijat ja Iikan pyörävarikko. Tapahtuma Facebookissa

Valokulkueen aikataulu:
kello 19.15 kokoontuminen torilavan edessä. Valojen jako 50 ensimmäiselle kulkueeseen osallistuvalle.
kello 19.30 asettuminen kulkueeseen ja lähtö
kello 19.50 saapuminen Ilosaareen ja Kerubiin. Kerubi tarjoaa kaikille osallistujille kahvin tai mehun.

Valokulkueen reitti:
tori–Itäsilta–Ylisoutajan silta–Sirkkalan silta–rautatiesilta–Ilosaari

Torstaina 19.9. Säpinää, seniorit -kampanjan Pelipäivä & Tasapaino -päivä

Miten peleillä hankittu tasapaino auttaa arjen kävelyssä? Lisätietoja: www.joensuu.fi/-/sapinaa-seniorit-tulee-taas-

Perjantaina 20.9. Bussilla pääsee -päivä: matkusta bussilla maksutta!

Bussilla pääsee -kampanjapäivänä voi matkustaa maksutta bussilla kaikessa Waltti-liikenteessä Joensuun, Kontiolahden ja Liperin kuntien alueilla.

Tällä kertaa kampanja-aluetta on laajennettu myös ELY:n Waltti-liikenteen vuoroille esimerkiksi Tuupovaarasta ja Enosta Joensuuhun.

Waltti-liikenteen aikataulut ja reitit osoitteesta jojo.joensuu.fi tai JOJO:n aikatauluvihkosta.

Viisaasti liikkuminen kannattaa

– Liikkumisvalinnoilla on merkitystä ympäristön, yhteiskunnan ja terveyden kannalta. Arjessa liikkuminen on yksi tärkeimpiä liikkumisen muotoja, muistuttaa Joensuun Liikkujan viikkoa koordinoiva vanhempi suunnittelija Virpi Ansio.

Ansio listaa viisaasti liikkuvan saamia monia hyötyjä:

 • säästät rahaa ja aikaa
  etenkin omin voimin liikkuminen on edullista, kun ei tarvitse maksaa matkalipuista, polttoaineesta tai pysäköinnistä. Lyhyillä matkoilla pyöräily on usein autoa tai bussia nopeampi kulkutapa – eikä tarvitse murehtia aikatauluista.
 • ylläpidät terveyttäsi
  puolen tunnin päivittäinen reipas kävely tai pyöräily riittää fyysisen kunnon ylläpitämiseen, auttaa painonhallinnassa, näkyy parempana jaksamisena, vähentää sairastelua ja tuki- ja liikuntaelinten sairauksia sekä vaaraa sydän- ja verisuonisairauksien, diabeteksen ja korkean verenpaineen kehittymiseen.
 • saastutat vähemmän
  kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikenteen käyttöä lisäämällä voit pienentää omaa hiilijalanjälkeäsi.
 • parannat asuinympäristösi viihtyisyyttä ja turvallisuutta
  vähentämällä yksityisautoilua vähennät asuinalueesi moottoriajoneuvoliikennettä ja siitä aiheutuvia viihtyvyys- ja turvallisuushaittoja. Näin parannat erityisesti alueella asuvien lasten mahdollisuuksia harjoitella turvallisesta liikkumista omassa lähiympäristössä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.