Sisältöjulkaisija

angle-left Lentojen kilpailutus ratkesi: Joensuu–Helsinki-reitillä jatkaa Finnair

Lentojen kilpailutus ratkesi: Joensuu–Helsinki-reitillä jatkaa Finnair

Joensuun ja neljän muun kaupungin lentoliikenteen kilpailutus on ratkennut. EU:n laajuisen kilpailutuksen tuloksena Joensuu–Helsinki-reitille on valittu operaattoriksi keväästä 2024 eteenpäin kahdeksi vuodeksi Finnair.

Traficom tiedotti hankintaratkaisusta tiistaina 16. tammikuuta. Hankinta sisältää kahden vuoden option vuosille 2026–2028.

Joensuun kaupungin strategiajohtaja Sami Laakkonen on tyytyväinen hankintapäätökseen.

– Ratkaisu turvaa lentosaavutettavuuden pitkäksi aikaa. Joensuun kaupunki toimii kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti ostoliikenteen juridisena hankintaosapuolena. Vuosien 2024–2026 ostoliikenne rahoitetaan 100-prosenttisesti valtion budjettirahoituksella, mutta optiovuosien rahoituksesta ei ole vielä päätöksiä. Yhteistyö Traficomin kanssa on ollut erinomaista, Laakkonen sanoo.

– Koko maakunta jatkaa nyt hyvää yhteistyötä Finnairin kanssa. Tavoitteena on saada lennoille mahdollisimman paljon kysyntää ja luoda näin edellytyksiä tulevaisuuden kaupalliselle lentotoiminnalle, toteaa Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteyspäällikkö Jarno Turunen.

– Saavutettavuus lentäen on alueemme yrityksille ja uusien investointien saamisen kannalta keskeinen asia. Nyt toiveena on, että kaikki käyttävät Joensuun lentoja aktiivisesti ja käyttöasteet saadaan korkeaksi, kertoo Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Toivanen.