Sisältöjulkaisija

angle-left Lastenkulttuurin juhlaviikolla Riäkkyteatteri versioi Pekka Töpöhäntää ja Siihtalassa vietetään lasten lauantaita

Lastenkulttuurin juhlaviikolla Riäkkyteatteri versioi Pekka Töpöhäntää ja Siihtalassa vietetään lasten lauantaita

Valtakunnallista Lastenkulttuurin juhlaviikkoa vietetään 9.–15.5. Juhlaviikon aikana lukuisat lastenkulttuurin toimijat järjestävät upeita näyttelyitä, työpajoja, esityksiä ja webinaareja. Ohjelmakirjoa värittämässä ovat myös Pohjois-Karjalan lastenkulttuuriverkoston kunnat ja lastenkulttuurikeskus Teatteri-Traktori. 

Pohjois-Karjalan lastenkulttuuriverkosto tuo yhteistyössä Riäkkyteatteriyhdistyksen kanssa kotikatsomoihin lasten rakastaman klassikkotarinan. Pekka Töpöhäntä taittuu raikkaaksi ja uudenlaiseksi tarinaksi rääkkyläläisen lapsiteatteri Sekamelskan tassuissa tiistaina 10.5. klo 10.  Puolituntista esitystä voi seurata YouTuben kautta. Tallenne jää katsottavaksi 22.5. saakka.

Juhlaviikon huipentaa 14.5. klo 10–13 lasten lauantai Kulttuuritehdas Siihtalassa (Nurmeksentie 4). Tapahtuman teemana on supersankarit ja paikan päälle voi tulla naamioituneena. Ohjelma koostuu elokuvasta Ihmeperhe, animaatiotyöpajasta sekä muusta yhdessä tekemisestä. Paikalla laulattamassa ja tanssittamassa myös Teatteri-Traktorin Karhuorkesteri. Koko perheen tapahtumaan on vapaa pääsy ja se toteutetaan yhteistyössä Teatteri-Traktori lastenkulttuurikeskuksen ja Pohjois-Karjalan elokuvayhdistyksen kanssa. 

Pohjois-Karjalan lastenkulttuuriverkostoon kuuluvat Joensuun kaupungin lisäksi Juuan, Kiteen, Kontiolahden, Liperin, Nurmeksen, Outokummun, Polvijärven, Rääkkylän ja Tohmajärven kunnat. Verkosto toteuttaa peruskoulujen lapsille ja nuorille kulttuurikasvatussuunnitelmaa, jolla tarjotaan kulttuurielämyksiä tasa-arvoisesti kaikkien luokka-asteiden oppilaille ja tuodaan kulttuuria osaksi opetussuunnitelman sisältöjä.

Lastenkulttuurin juhlaviikon koko ohjelmaan voi tutusta Suomen Lastenkulttuurikeskusten liiton verkkosivuilla.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.