Sisältöjulkaisija

angle-left Lasten Parlamentti kokoaa päättäjät ja virkamiehet kuulemaan, miten lapsilla menee

Lasten Parlamentti kokoaa päättäjät ja virkamiehet kuulemaan, miten lapsilla menee

Joensuun kaupunki järjestää keskiviikkona 27. huhtikuuta parituntisen Lasten Parlamentin, jossa alakoulujen oppilaskuntien edustajat, virkamiehet ja poliitikot istuvat saman asian äärelle. Koululaiset ovat valmistelleet virkamiehille ja päättäjille liudan kysymyksiä, jotka liittyvät oleellisesti lasten elämään.

Mukaan on ilmoittautunut 40 lasten edustajaa. Odotettavissa on kysymyksiä ainakin koulujen pihoista ja lähiliikuntapaikoista, kouluruoasta ja vapaa-ajasta.

– Kysymykset ja vastaukset kootaan yhteen ja toimitetaan sekä kaikille kouluille että virkamiehille ja poliitikoille saatesanojen kanssa, että lapsille myös palataan asiaan, kun asiat etenevät tilaisuuden jälkeen. Osaan kysymyksiin voi varmasti vastata heti Parlamentissa joko kertoen, milloin asia etenee, tai perustellen, miksi toivetta ei voida toteuttaa, kertoo Joensuun kaupungin nuorisotyön koordinaattori Annu Jantunen.

Joensuun Lasten Parlamentti on vuosittain kokoontuva alakoululaisten osallisuutta edistävä vaikuttajaryhmä, joka koostuu alakoulujen oppilaskuntien edustajista ja ohjaavista opettajista.