Sisältöjulkaisija

angle-left Nuorisopalvelut järjestää syyslomalla lapsille ja nuorille monipuolista tekemistä

Nuorisopalvelut järjestää syyslomalla lapsille ja nuorille monipuolista tekemistä

Joensuun nuorisopalveluiden syyslomatarjonta 12.–17.10. on monipuolista, vaikkakaan perinteisiä retkiä, leirejä ja suuria tapahtumia ei pystytä järjestämään. Toimintaa on pääsääntöisesti nuorisotiloilla ja niiden läheisyydessä, mutta Kiihtelysvaarassa nuokkari menee kirjaimellisesti metsään yhdeksi illaksi Joutenlammen laavulle.

–  Meillä on perinteistä avointa nuorisotoimintaa, askartelua ja yönuokkaa, myös 16–29-vuotiaille suunnatut Harrastepankin toiminnot pyörivät loman ajan. Whisperille Torikadulle on lisäksi saatu rakennettua uutuutena Elämyspelihuone. Mitä se oikeastaan on, niin asia on minullekin mysteeri, toteaa erityisnuorisotyön koordinaattori JP Mattila ja kehottaa uteliaita menemään paikalle.

Sinkkolan Syysvälke on koko perheen pienimuotoinen tapahtuma, jossa muun muassa tuunataan heijastimia syksyn pimeyden varalle sekä annetaan mahdollisuus tutustua pienimuotoisesti frisbeegolfiin. Uutena kokeiluna perheillä on mahdollisuus kuvauttaa itsensä studio-olosuhteissa ja saada yhteisestä syyspäivästä digitaalinen muisto itselleen. Tapahtuma järjestetään Sinkkolassa, Pesolantie 2, keskiviikkona 14. lokakuuta kello 14–18.

Toimintaan osallistuminen on turvallista

Syysloman toiminnoissa otetaan huomioon koronapandemiasta johtuvat rajoitukset ja osallistujilta kerätään yhteystiedot joko Nuorisokortin avulla tai manuaalisesti. Myös hygieniasta huolehditaan ohjeiden mukaan ja osallistujia ohjeistetaan muista varotoimenpireistä. Mikäli toimintoja joudutaan sopeuttamaan tai perumaan, niistä saadaan välitettyä tietoa nopeasti somekanavien ja verkkosivujen kautta.

– Meillä on poikkeusolojen aikana järjestettävästä toiminnasta hyvää kokemusta viime kesältä. Toimintamme on koettu turvalliseksi, jonka vuoksi lapset, nuoret ja heidän huoltajansa ansaitsevat kiitokset ohjeiden noudattamisesta. Lisäksi olemme jo syksyn osalta linjanneet, että tiloissamme saa kokoontua yhtä aikaa enintään 50 henkilöä tai maksimissaan puolet tilan maksimikapasiteetista ja sama linjaus on voimassa myös syysloman toiminnoissa, kertaa Mattila.

Syysloman toiminnot ovat luettavissa kootusti www.nuortenjoensuu.fi-sivustolta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.