Sisältöjulkaisija

angle-left Lapset puheeksi -menetelmää juhlistetaan teemapäivässä Joensuun taidemuseo Onnissa

Lapset puheeksi -menetelmää juhlistetaan teemapäivässä Joensuun taidemuseo Onnissa

Joensuun alueella lapsiperheiden tukemiseen ja lapsen kuulemiseen on käytössä Lapset puheeksi -menetelmä. Sen antia jaetaan ja mallin nelivuotistaivalta juhlistetaan kaikille avoimessa Lapset puheeksi -iltapäivässä Joensuun taidemuseo Onnissa keskiviikkona 23. marraskuuta kello 14–16.

Lapset puheeksi -malli (LP) on yhteinen työkalu Joensuun kaupungin, Siun soten toimijoiden ja järjestöjen välillä.

– Kaupungissamme on tuhansia lapsia ja perheitä, ja heillä jokaisella on oma tarinansa. Mallissa ammattilaiset ja perheet rakentavat yhteistä ymmärrystä perheen arjesta ja lapsen koulupolusta. Kaikilla on sama tavoite: edistää lasten hyvinvointia. Lapsen ympärille pyritään luomaan tiimi, joka kannattelee, jos pulmia on, kertoo Lapset puheeksi -koordinaattori Helka Sivonen Joensuun kaupungilta.

Joensuun alueella malli on ollut käytössä neljä vuotta ja tästä syksystä alkaen kaikki koulut ovat mukana. Uuden kouluasteen alkaessa 1. ja 7. luokkien opettajat pitävät Lapset puheeksi -keskustelut tutustumiskeskusteluina kaikille valvontaluokkiensa oppilaiden perheille.

Siun sotessa LP on valittu keskeiseksi työmenetelmäksi lapsiperhepalveluissa ja järjestötyöntekijöitä on koulutettu menetelmän pariin.

– Neljän vuoden aikana Lapset puheeksi -keskustelut ovat todistaneet, että perhe, koulu, sote-palvelut sekä järjestöt voivat yhdessä saada lapset ja nuoret kukoistamaan. Näitä yhteistyön askelia otetaan parhaillaan Rantakylä–Utra-alueen pilotissa, josta kerromme juhlailtapäivän näytelmässämme, Sivonen kertoo.

Lapset puheeksi -iltapäivä avoin kaikille kiinnostuneille

Lapset puheeksi -iltapäivän tavoitteena Onnissa on tuoda yhteen kaupungin koulu- ja hyvinvointialojen toimijat, Siun sotelaiset ja järjestöt. Tapahtumaan ovat tervetulleita niin perheet, opettajat ja varhaiskasvattajat kuin esihenkilöt, Siun soten henkilöstö ja järjestö- ja seurakuntatoimijat.

Ohjelmassa kokoonnutaan kulttuurin äärelle. Siun sotelaiset esittävät näytelmän, jossa tehdään esimerkin avulla Lapset puheeksi -toiminta eläväksi, muusikko Ilja Teppo esiintyy ja päästään tutustumaan Onnin taidenäyttelyyn sekä kokoelmiin. Luvassa on myös konkretiaa perheiden arjesta ja asiantuntijoiden näkökulmia.

Päivän järjestävät Joensuun kaupungin ja Siun soten perhekeskustoimijat yhteistyössä taidemuseo Onnin kanssa.

Koulujen Lapset puheeksi -mallista on lisätietoa täällä: https://peda.net/joensuu/lapset-puheeksi

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.