Sisältöjulkaisija

angle-left Lapset pääsevät käyttämään äänioikeuttaan lasten aluevaaleissa

Lapset pääsevät käyttämään äänioikeuttaan lasten aluevaaleissa

Lapset pääsevät käyttämään äänioikeuttaan lasten aluevaaleissa 17.–23. tammikuuta.

Ehdokkaina on neljä piirroshahmoa: Killi Karjalanpiirakka, Kaapo Kalakukko, Salli Sultsina ja Saska Savumuikku. Hahmot ovat tuttuja Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen savolaisille heittämästä äänestyshaasteesta.

Ehdokasesittelyt on laadittu poikkeuksellisesti runomuotoon. Sillä halutaan tukea sekä lasten demokratia- että kirjallisuuskasvatusta. Runot sisältävät myös viittauksia sote-toimialaan eli sosiaali- ja terveyshuollon sekä pelastustoimen ammatteihin.

Lasten aluevaalit ovat käynnissä sähköisesti, ja linkki on osoitteessa siunsote.fi/aluevaalit. Suora linkki äänestyssivuille https://bit.ly/3tyu37p

Tulokset julkaistaan 26. tammikuuta.

– Aloite lasten aluevaalien järjestämiseen tuli Siun soten työntekijän lapselta. Samalla viestillä lähestyi useampi taho, joten päätimme vastata toiveeseen ja järjestää vaalit pika-aikataululla sähköisesti, Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen viestintäsuunnittelija Stiina Ikonen taustoittaa.

Aikuisten aluevaaleissa valitaan päättäjät linjaamaan sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluita, mutta lasten aluevaalit eivät ole puoluepoliittisesti sitoutuneet. Aikuisten aluevaalit käydään 23. tammikuuta ja ennakkoäänestys on käynnissä 18. päivä asti.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue järjestää lasten aluevaalit yhteistyössä Maakunnallisen nuorisovaltuuston kanssa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.