Sisältöjulkaisija

angle-left Länsikadun ja Siltakadun kiertoliittymän Versot-ympäristöteos toteutetaan yhteistyössä Joensuun kaupungin ja Itä-Suomen yliopiston kanssa

Länsikadun ja Siltakadun kiertoliittymän Versot-ympäristöteos toteutetaan yhteistyössä Joensuun kaupungin ja Itä-Suomen yliopiston kanssa

Joensuun kaupunki ja Itä-Suomen yliopisto ovat yhdessä suunnitelleet Länsikadun ja Siltakadun kiertoliittymän ympäristöteoksen. Liittymään rakennetaan uniikki ympäristöteos Versot. Teos koostuu osista, ja muodostaa tietyistä suunnista katsottaessa muun muassa Itä-Suomen yliopiston logon. Lopullisen teoksen luovasta suunnittelusta vastasi muotoilija Sakari Hartikainen yhdessä Puuartisti Oy:n luovan johtajan Miikka Kotilaisen kanssa, Itä-Suomen yliopiston graafisen suunnittelijan Bettiina Lievosen hahmotelman pohjalta.

Versot-teos ilmentää yliopiston merkitystä Joensuulle ja toimii samalla yliopiston maamerkkinä. Teoksen valaistus on neutraali valkoinen, mutta se tullaan valaisemaan Itä-Suomen yliopiston tunnusväreillä yliopiston teema- ja juhlapäivinä. Kiertoliittymän alueelle istutetaan myös kasvillisuutta.

– On hienoa, että yliopisto sai mahdollisuuden osallistua kiertoliittymän suunnitteluun keskeiselle paikalle suhteessa yliopistokampukseen. Versot kuvaa ja symbolisoi yliopistoa useasta eri näkökulmasta, taustoittaa johtava kiinteistöpäällikkö Tarja Harjula Itä-Suomen yliopistosta.

Joensuun kaupungilla on jo pitkä kokemus kiertoliittymien yhteyteen toteutetuista ympäristörakenteista. Osa niistä on kaupungin itse toteuttamia, ja osa on tehty yhteistyössä toisen osapuolen kanssa.

– Yhteistyö nyt toteutettavassa kiertoliittymässä on toiminut yliopiston kanssa erinomaisesti, ja lopputulos tulee olemaan yksi kaupungin parhaista, kaupungininsinööri Tero Toivanen kiittelee.

Versot-teos on 4,5 metriä korkea, ja se valmistetaan accoyasta eli etikkakäsitellystä radiatamännystä, joka on myrkytöntä sekä hyvin säänkestävää ja huoltovapaata puuta.

– Halusimme tuoda kaupunkikuvaan luonnollisia muotoja, luonnollisesta puumateriaalista mahdollisimman pitkälle tehtynä. On mahtavaa osallistua yhteiseen projektiin, jossa massiivipuuteos pääsee näin keskeiselle paikalle osaksi ihmisten arkea, kertoo luova johtaja Miikka Kotilainen.

Versot -teoksen puusta tekee Puuartisti Oy. Perustus- ja istutustöiden urakoitsija valitaan myöhemmin. Tavoitteena on saada kiertoliittymä kokonaisuudessaan valmiiksi syksyn aikana.