Sisältöjulkaisija

angle-left Kysely lapsille: kyy on pelottavampi kuin rupilisko

Kysely lapsille: kyy on pelottavampi kuin rupilisko

Joensuun kaupunki kysyi viikonlopun Elämänturvatori-tapahtumassa lapsilta turvallisuuteen liittyviä mielipiteitä. 13,3 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että rupilisko on pelottava. Loput vastaajista piti rupiliskoa kivana. Suurempi hajonta tuli kysyttäessä kyykäärmeen pelottavuutta. 20 prosenttia vastaajista piti kyytä pelottavana ja 43 prosenttia vähän pelottavana. 37 prosentin mielestä kyy ei ole yhtään pelottava.

Selkein vastaus tuli Hevisauruksen pelottavuutta tiedusteltaessa. Hevisaurus oli vain yhden vastaajan mukaan tosi pelottava, kun taas 92 prosenttia vastaajista ilmoitti, ettei Hevisaurus ole yhtään pelottava, vaan siitä tykätään.

Osallistu turvallisuuskyselyyn

Turvallisuus onkin ajankohtainen aihe, sillä Joensuun kaupunki päivittää turvallisuussuunnitelmaansa. Siihen liittyen kaupunki kerää vielä tämän viikon ajan Joensuussa asuvien ja kaupungissa usein vierailevien arjen turvallisuuteen liittyviä kokemuksia ja huomioita turvallisuuskyselyn kautta. Kyselyyn voi vastata suomeksi tai englanniksi verkossa sekä paperilla kaupungin palvelupisteissä Carelicumissa, Enossa, Kiihtelysvaarassa, Pyhäselässä ja Tuupovaarassa 16.7.2023 saakka. Kysely asukkaille on yksi osa turvallisuussuunnitteluun kuuluvasta tietojen keruusta.

Kyselyyn vastaamalla voi myös osallistua arvontaan jättämällä yhteystietonsa erilliselle lomakkeelle. Palkintona arvotaan turvallisuusaiheinen paketti, johon kuuluu muun muassa nestesammutin.

Kysely löytyy täältä