Sisältöjulkaisija

angle-left Kuntavaalien aikaan järjestetään valtakunnalliset Lasten vaalit – ehdokkaat piirroshahmoja

Kuntavaalien aikaan järjestetään valtakunnalliset Lasten vaalit – ehdokkaat piirroshahmoja

Vuoden 2021 kuntavaalien yhteydessä 26.5.–13.6. järjestetään valtakunnalliset Lasten vaalit.

Aikuisten äänestäessä kuntavaaleissa myös lapset pääsevät tutustumaan yhteiskunnallisen vaikuttamisen tapoihin.

Lasten vaalien ehdokkaina toimivat suomalaisten kuvittajien tekemät piirroshahmot, joita kuvaillaan ehdokkaiden esittelyissä innostavin ja positiivisin sanakääntein. Ehdokkaisiin pääsee tutustumaan Lasten vaalien verkkosivuilla osoitteessa www.lastenvaalit.fi.

Lasten vaaleihin voi osallistua kolmella tapaa – alakouluissa opettajien johdolla, Lasten vaalien verkkosivulla itsenäisesti sekä Lasten vaalien omilla äänestyspisteillä. Siellä lapset pääsevät harjoittelemaan äänestämistä mukana olevan aikuisen tuella.

Joensuussa Lasten vaalien äänestypaikat ovat Joensuun pääkirjastolla (Koskikatu 25) 29.5. kello 10–15 ja Nepenmäen kirjastolla (Kärpänkatu 7) 13.6. kello 10–16.

Lasten vaalien tärkeimpänä tavoitteena on tukea ja laajentaa lasten demokratiakasvatusta. Lasten vaalit ovat puoluepoliittisesti täysin sitoutumattomat.

– Lasten vaalit tarjoavat lapsille mahdollisuuden tutustua äänestämiseen kannustaen heitä käyttämään äänioikeuttaan myös täysi-ikäisenä. Me haluamme tarjota tämän mahdollisuuden Pohjois-Karjalassa, ja järjestämme Lasten vaalit niin kouluissa, vaalipisteillä kuin verkossakin, jotta kaikilla lapsilla on mahdollisuus antaa äänensä, kuvailee Lasten vaalien paikallinen projektipäällikkö Maiju Kervinen Joensuun Nuorkauppakamari ry:stä.

Lasten vaalien äänestyspaikoilla noudatetaan viranomaisten voimassa olevia suosituksia, rajoituksia ja määräyksiä. Vaalit toteutetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Lasten vaalien tulos julkistetaan virallista vaalipäivää seuraavalla viikolla.

Vaalien pääjärjestäjinä toimivat Suomen Nuorkauppakamarit ry, Suomen Kuntaliitto ry ja Porin kaupunki. Paikallisesti vaaleista vastaa Joensuun Nuorkauppakamari ry sekä Kiteen nuorkauppakamari ry.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.