Sisältöjulkaisija

angle-left Kuntapäättäjät jalkautuvat Pohjois-Karjalan kirjastoihin

Kuntapäättäjät jalkautuvat Pohjois-Karjalan kirjastoihin

Vaara-kirjastoilla on tänä vuonna käynnissä Vaarojen esmies vaikuttaa -hanke, joka pyrkii lisäämään vuoropuhelua kirjastojen ja kuntapäättäjien välillä. Hankkeessa järjestetään koulutusta kirjastojen esimiehille, luodaan työkaluja viestimisen tueksi ja kokeillaan muutamia erilaisia pilottikokeiluja.

Pilottikokeiluiksi valikoitui Rantakylän kirjastossa järjestettävä Valtuutetun TET-päivä sekä Nepenmäen ja Tohmajärven kirjastoissa järjestettävä Tapaa kuntapäättäjä -tapahtuma. Valtuutetun TET-päivä järjestetään 8. ja 11. lokakuuta, jolloin Joensuun kaupunginvaltuutettuja tutustuu kirjastotyöhön Rantakylän kirjastoon.

Tapaa kuntapäättäjä -tapahtuma järjestetään Nepenmäen kirjastolla 14. lokakuuta kello 12–14. Tapahtuman tavoitteena on lisätä kuntalaisten tietoa kuntapäätöksenteosta ja vaikuttamismahdollisuuksista. Tapahtumassa pari Joensuun kaupunginvaltuutettua on tavattavissa paikan päällä ja heitä voi tulla jututtamaan tapahtuman teemoihin liittyen. Yleisen osuuden lisäksi valtuutetut esittelevät teemoja koululaisille yhteiskuntaopin tunnilla.

Hankkeessa toteutetaan lokakuussa myös maakunnan laajuinen verkkokysely kuntapäättäjille Vaara-kirjastojen kehittämisestä. Kyselyn tulokset julkaistaan marraskuussa.