Sisältöjulkaisija

angle-left Kunniakapellimestari Almila Joensuussa

Kunniakapellimestari Almila Joensuussa

Atso Almila ei Joensuussa esittelyjä kaipaa. Joensuun kaupunginorkesterin kunniakapellimestari johtaa Norjalainen kehtolaulu -konsertin torstaina 3.10. Joensuun ev. lut. kirkossa. Solistina on musiikin tohtori, urkutaiteilija Jan Lehtola.

 

- Jan on minulle tuttu sekä opetustyöstään Taideyliopiston Kuopion kirkkomusiikkipisteessä että lahtelaisena urkurina. Olen käynyt jopa hänen kotonaan ihailemassa, millaiset vempeleet voikaan ammattiihmisellä olla! kertoo Almila yhteydestään Lehtolaan.

 

Harras kehtolaulu Utøyan uhreille

Illan konsertissa kuullaan muun muassa Almilan Urkukonsertto, joka on omistettu Lehtolalle, teoksen tilaajalle. Konserton viimeisen osan Almila sävelsi Lieksan Vaskiviikkojen aikana kesällä 2011, jolloin traagiset uutiset Utøyan kammottavista ja traagisista tapahtumista saavuttivat Suomen.

- Järkyttävä tieto vaikutti itseeni siten, että tein konserton lopusta häipyvän ja hartaan kehtolaulun uhrien muistoksi, käyttäen tekstuuriin sijoitettuna myös Norjan kansallislaulua. Lehtolan tuki sävellystyöni aikana ja hänen upea soittonsa Porin kantaesityksessä tekivät minuun syvän vaikutuksen, Almila mainitsee.

 

Ilotulitusta uruilla

Konsertissa kuullaan myös Richard Wagnerin Sigfried-idylli sekä Naji Hakimin Konsertto nro 3 uruille ja jousille.

- Hakimin kolmas urkukonsertto vie meidät rytmin iloihin. Valtavan hauska ilotulitus osoittaa, kuinka erilaista musisointia uruilla voikaan esittää. Se on hieno loppubravuuri, kuvailee Almila.

 

Konsertti
Norjalainen kehtolaulu
3.10.2019 klo 19

Joensuun ev. lut. kirkko
24 / 22 / 5 euroa

 

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.