Sisältöjulkaisija

angle-left Kunnan rooli työllisyydenhoidossa vahvistuu – Joensuussa 5 500 työnhakijaa TE-toimistolta kuntakokeilun asiakkaaksi

Kunnan rooli työllisyydenhoidossa vahvistuu – Joensuussa 5 500 työnhakijaa TE-toimistolta kuntakokeilun asiakkaaksi

Joensuun seudun työnhakijoiden palveluihin tulee muutoksia 1.3.2021 alkaen. Kuntien rooli työllisyydenhoidossa vahvistuu ja kokeilukunnat vastaavat osan työnhakijoiden palveluprosessista sekä työllisyyttä edistävien palvelujen tarjoamisesta TE-toimiston sijasta.

Kuntakokeilun kesto on 1.3.2021–30.6.2023. Joensuun seudun kuntakokeiluun kuuluvat Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu ja Polvijärvi.

Kuntakokeilun asiakkaiksi siirtyy noin 7 500 kokeilukuntien työnhakijaa: henkilöt, jotka ovat työttömänä, lomautettuna, työllistettynä tai työllistämistä edistävässä palvelussa, ja jotka saavat Kelan työmarkkinatukea tai peruspäivärahaa. Kuntakokeiluun siirtyvät myös kaikki työttömänä tai työllistämispalveluissa olevat maahanmuuttajat, vieraskieliset sekä alle 30-vuotiaat työnhakijat työttömyysetuudesta riippumatta.

Pohjois-Karjalan TE-toimiston kaikista henkilöasiakkaista noin kaksi kolmasosaa jää edelleen TE-toimiston asiakkaiksi ja samoin työnantaja- ja yrityspalvelut pysyvät TE-toimistossa. Asiakkaiksi jäävät avoimilla työmarkkinoilla töissä olevat työnhakijat, suurin osa ansiosidonnaista päivärahaa saavista työttömistä sekä ne, joiden kotikunta ei ole mukana kuntakokeilussa.

Kun kuntakokeilu käynnistyy, TE-toimisto ilmoittaa kokeilun piiriin siirtyville asiakkaille kirjeitse tai Oma Asiointi -palvelun kautta, että jatkossa TE-palvelujen tarjoamisesta vastaa kuntakokeilu. Siirtyminen kuntakokeilun asiakkaaksi tapahtuu automaattisesti eikä sen vuoksi tarvitse olla itse yhteydessä kuntakokeiluun tai TE-toimistoon.

Kuntakokeilun palveluihin kuuluvat tutut työllistymistä edistävät palvelut kuten palkkatuki, työnhaku- ja uravalmennukset, työvoimakoulutus, työkokeilu ja omaehtoinen opiskelu työttömyysetuudella. Lisäksi kunnilla on omia työllisyyttä edistäviä palveluita. Kuntakokeilut tarjoavat myös kotoutumislain mukaisia kotoutumispalveluita.

Palveluita kehitetään jatkuvasti kuntalaisten tarpeiden pohjalta. Välineenä asiakkaan osaamisen kartoittamisessa sekä työnhaun suunnittelussa toimii ForeAmmatti-verkkopalvelu, joka helpottaa henkilökohtaisen työmarkkinatilanteen selvittämistä työnhaun tai uusien ura- ja ammattivalintojen äärellä.

TE-toimistosta alkaa siirtyä työnhaun käynnistäneitä henkilöitä kuntakokeiluun 1.3. alkaen. TE-toimistossa jo asiakkaina olevat kuntakokeilun kohderyhmiin kuuluvat siirtyvät kuntakokeiluun maaliskuun puolivälissä. Pelkästään Joensuussa kuntakokeiluun siirtyy yli 5 500 asiakasta.

Kuntakokeilun asiointipisteitä tulee kaikkiin kokeilukuntiin. Niiden osoitteet ja aukioloajat ovat kuntakokeilun nettisivuilla www.joensuu.fi/joensuun-seudun-tyollisyyden-kuntakokeilu.

Asiakkaita palvelee koko kuntakokeilun yhteinen palvelunumero 050 5765 750 sekä sähköpostiosoite kuntakokeilu@joensuu.fi. Niistä saa yleistä neuvontaa ja voi varata sekä peruuttaa tapaamisia koko kuntakokeilun alueella. Palvelunumero palvelee arkisin kello 9–16 (suljettuna klo 12-13).

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.