Sisältöjulkaisija

angle-left Kuhasaloon loihditaan tunnelmallinen Ystävyyden valot -elämyspolku 24.11.

Kuhasaloon loihditaan tunnelmallinen Ystävyyden valot -elämyspolku 24.11.

Kuhasalossa järjestetään kaikille avoin valon, tunnelman ja musiikin elämyspolku perjantaina 24. marraskuuta kello 17–19. Valo- ja taidepolku johdattaa parkkipaikalta Kalmonkatiskan kodalle.

Esteettömän reitin valoina toimivat Karsikon ja Nepenmäen koulun oppilaiden tekemät noin 400 lasilyhtyä sekä erilaiset valolähteet. Moniaistillinen tapahtuma soveltuu hyvin sekä lapsiperheille että yksittäisille kulkijoille. Mukaan kannattaa ottaa taskulamppu.

– Tänä vuonna valotapahtuman painopisteeksi haluttiin ystävyys. Muuttunut maailmanpoliittinen tilanne vaatii kouluja ja yhteisöjä painottamaan yhä enemmän yhteisöllisyyttä ja toisaalta vastustamaan ennakkoluuloja. Voimme rakentaa ystävyyttä ja ystävällisyyttä yhteisöissä siten, että elämme sovussa ja toisiamme kunnioittaen, vaikka maailma ympärillämme onkin muuttunut, taustoittaa Nepenmäen koulun rehtori Maija Salo-Vartiainen.

Polun varrella voi tehdä ja aistia monenlaista, ohjelmassa on muun muassa:

  • satuhahmoja
  • taidekerhojen oppilaiden tekemiä taideteoksia
  • lasten ja nuorten kirjoittamia ajatuksia ystävyydestä
  • salakirjoituksella kirjoitettuja valoviestejä
  • toiminnallisia tehtäviä
  • Mika Nuutisen tulijonglöörausta
  • RanKidsin tanssiesityksiä

Kuhasaloon voi saapua oman aikataulun mukaan kello 17–18.30. Kalmonkatiskan kodan läheisyydessä on tanssi- ja sirkusesityksiä kello 17.30, 18 ja 18.30.

Kodassa palavat tulet koko tapahtuman ajan ja mukaan voi ottaa omia eväitä. Myynnissä on makkaraa ja muuta tarjottavaa. Ruuhkien välttämiseksi yleisön toivotaan saapuvan paikalle muutoin kuin omalla autolla.

Joensuun valotapahtuman toteuttavat Joensuun kaupungin koulutuspalvelut, ENO-verkkokoulu, teatteriyhdistys RanKids ja sirkustaitelija Miika Nuutinen. Yhteistyössä on mukana Joensuun Kulttuurin Unelmavuosi. Mukana ovat tapahtuman omat roolihahmot Ystävällisyys, Uskollisuus, Rehellisyys ja Winston-koira.

Globaali kestävä tulevaisuus on yksi Joensuun kaupungin koulujen painopisteistä vuosina 2021–2025 ja kouluille sekä kuntalaisille tuotetaan teemaan liittyviä tapahtumia. Ystävyyden valot -elämyspolku on samalla osa ENO-verkkokoulun kansainvälistä Light for Friendship -tapahtumaa ja Kuhasalossa syntyneet valoviestit julkistetaan verkkokoulun kansainvälisenä tapahtumapäivänä.

– Kiva huomata, että kansainvälinen valokampanjamme innostaa kouluja myös Joensuussa tekemään lyhtyjä yhdessä maailman koulujen kanssa, sanoo ENO-verkkokoulun ympäristökasvattaja Maire Turunen.

Viime vuoden vastaavassa tapahtumassa Kuhasalossa oli pari tuhatta kävijää.

Naamiaisasuisia ihmisiä

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.