Sisältöjulkaisija

angle-left Kuhasalon virkistysalue valmistuu – avajaiset Joensuu-päivänä

Kuhasalon virkistysalue valmistuu – avajaiset Joensuu-päivänä

Kuhasalon virkistysalueen remontti alkaa olla lopuillaan. Kuhasalo on monen joensuulaisen lempiulkoilualue ja Joensuun kaupunki kutsuu asukkaat ja vieraat tutustumaan alueeseen ja juhlimaan sen valmistumista yhteisillä avajaisilla osana Joensuu-päivän ohjelmaa 29. päivä marraskuuta kello 14–18.

Kuhasalon remontissa on kehitetty reittiverkostoa ja rakennettu yli kolme kilometriä esteettömiä reittejä. Siellä on edelleen myös useita merkitsemättömiä polkuja. Alueelle on perustettu viralliset tuli- ja levähdyspaikat sekä rakennettu huoltokatos, suurempi pysäköintialue ja pyörätelineitä. Lähtöpaikalle on rakennettu myös alueen puuhuollon alue ja täysin uudistetut jäteastiat ja wc.

Alueen esteettömyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota muutenkin kuin reiteissä. Esteettömyys on huomioitu esimerkiksi tulipaikkojen mitoituksissa, picnic-pöytäryhmissä ja lähtöpaikan wc-tiloissa. Virkistysreitit on rakennettu myös esteettömyys huomioiden, joskin luonnon ehdoilla rakennetut reitit ovat pääosin vaativia esteettömiä reittejä. Niillä suositellaan kulkemaan avustajan kanssa.

Pientä viimeistelyä vailla ovat vielä pysäköintipaikan valaistus, joka valmistuu joulukuussa. Kukkosensaarentie valaisimet tulevat ensi vuonna tien parantamisen yhteydessä.

Kuhasalon avajaiset Joensuu-päivänä 

Kuhasalon avajaisia vietetään Joensuu-päivänä maanantaina 29. marraskuuta kello 14–18. Ohjelma alkaa kello 14 esteettömien väylien esittelykierroksella, jossa kuljetaan uusi reitti puutarhuri Heidi Keskitalon johdolla. Reitti suositellaan liikuntarajoitteisille avustajan kanssa kuljettavaksi.

Kuhasalon tulipaikoilla pidetään tulta yllä koko tapahtuman ajan ja niissä saa lämmitellä ja nauttia omia eväitä. Kipinävahteina toimivat Joensuun kaupunkirakennelautakunnan sekä osallisuus- ja vetovoimalautakunnan jäsenet, jotka ovat valmiit keskustelemaan yhteisistä asioista. Tulta pidetään yllä myös Kuhamajalla, jossa Joensuun Latu ry esittelee toimintaansa ja Kalmonkatiskalla tulta ja juttua ylläpitää Joensuun kalastuskunta ry.

Luvassa on myös runoutta ja tulitaidetta. Lea Tajakka esittää runoteoksen Metsärunonlaulu kaksi kertaa sekä Kuhasalon luostarin muistomerkistä inspiraationsa saaneen Karjalaisen muistoitkun yhden kerran. Metsärunonlaulussa viivähdetään tuokio vanhan runon maailmassa, luonnon äärellä. Esitys sisältää pieniä rajakarjalaisia tarinoita ja Tajakan suvussa laulettuja runoja. Karjalaisessa muistoitkussa vaelletaan läpi historian kerrosten karjalalaisuuteen ja menneeseen Karjalaan. Esitykset kello 15.30, 16.30 ja 17.30.

Tulitaideryhmä Kuuma kollektiivi tanssii tuliviuhkojen ja soihtujen kanssa lämmittäen pimenevän illan. Show nähdään kello 16 ja 17. Kuuma Kollektiivi syttyy kansantanssista, lumoavista sävelistä ja tulen hehkusta. Kauniit ja elävät koreografiat venyttävät perinteiden rajoja tuoden karjalaisen puolijuoksun ja laputuksen tähän päivään.

Alueella on tapahtuman ajan pysäköinninohjaus. Myös pyörällä saapumista suositellaan. Oma taskulamppu tai otsalamppu on hyvä ottaa mukaan.


Kuhasalon avajaisten ohjelma:

14.00 Esteettömyyden esittelykierros puutarhuri Heidi Keskitalon johdolla, lähtö parkkipaikalta luontopolun alkupäästä
15.30 Lea Tajakka: Metsärunonlaulu (luontopolun alkupäässä, n. 20 min)
16.00 Kuuma kollektiivin tuliesitys (pysäköintialueen läheisyydessä, n. 15 min)
16.30 Lea Tajakka: Karjalainen muistoitku (luostarin muistomerkillä, n. 15 min)
17.00 Kuuma kollektiivin tuliesitys (pysäköintialueen läheisyydessä, n. 15 min)
17.30 Lea Tajakka: Metsärunonlaulu (Kalmoniemen tulipaikalla, n. 20 min)
18.00 Tilaisuus päättyy

Kuhasalon luontopolku sijaitsee Joensuun keskustan läheisyydessä, noin kolmen kilometrin päässä torilta. Kuhasalon ulkoilualueen lähtöpaikka on osoitteessa Kukkosensaari 5. 
 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.