Sisältöjulkaisija

angle-left Koverossa, Ukkolassa ja Louhiojalla voi äänestää ennakkoon kirjastoautossa

Koverossa, Ukkolassa ja Louhiojalla voi äänestää ennakkoon kirjastoautossa

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys on 22.–28. maaliskuuta ja ennakkoon voi äänestää missä äänestyspaikassa haluaa. Joensuussa kokeillaan uutena vaihtoehtona liikkuvaa äänestyspaikkaa, kirjastoautoa, jossa voi äänestää ensi viikonloppuna Koverossa, Ukkolassa ja Louhiojalla.

Liikkuvalla äänestyspaikalla on kolme pysäkkiä:

  • Koveron nuorisoseurantalo, Koverontie 7, lauantaina 25.3. kello 10–13
  • Ukkolan kylätalo, Rukavedentie 7, sunnuntaina 26.3. kello 10–13 ja
  • Louhiojan koulu, Opinpolku 8, sunnuntaina 26.3. kello 14–17.

– Meidän tehtävämme on tarjota erilaisia äänestyspaikkoja. Äänestysalueet muuttuivat hieman näissä vaaleissa ja liikkuvan äänestyspaikan pysäkit valikoituvat paikkaamaan varsinaisena äänestyspäivänä pois jääneitä paikkoja,
kertoo keskusvaalilautakunnan sihteeri, asiakirjahallintopäällikkö Anne Lipponen.

Kirjastoauton lisäksi Joensuussa on uusi ennakkoäänestyspaikka yliopiston Carelia-salin ala-aulassa osoitteessa Yliopistokatu 4. Siellä voi äänestää neljänä päivänä, keskiviikkona ja torstaina 22.–23. maaliskuuta kello 10–17 sekä maanantaina ja tiistaina 27.–28. maaliskuuta kello 10–18.

– Kannustamme kaikkia äänestämään ennakkoon, mikäli vaan mahdollista. Pelkästään Joensuussa on liikkuva äänestyspaikka mukaan lukien 14 ennakkoäänestyspaikkaa. Mukaan tarvitsee vain henkilöllisyystodistuksen, joten äänestäminen onnistuu helposti vaikka ex temporena kauppareissulla, Lipponen sanoo.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta. Silloin on äänestettävä siinä vaalipaikassa, joka on kerrottu kotiin postitetussa ilmoituskortissa tai suomi.fi-palvelussa.

Lisätietoa vaaleista, äänestysalueista ja kaikki Joensuun äänestyspaikat ovat osoitteessa joensuu.fi/vaalit.