Sisältöjulkaisija

angle-left Koulut siirtyvät lähiopetukseen – Järjestelyt tarkentuneet

Koulut siirtyvät lähiopetukseen – Järjestelyt tarkentuneet

Joensuun kaupungin peruskoulut aloittavat torstaina 14. toukokuuta normaalin lähiopetuksen. Joensuun kaupungin koulutuspalvelut ovat tänään 7. toukokuuta tiedottaneet Wilman kautta lähiopetuksessa oleville oppilaille ja huoltajille lähiopetuksen järjestelyistä.

Koteihin jaetussa lähiopetuksen tiedotteessa todetaan muun muassa seuraavaa:

  • Koulut toimivat normaalin lukujärjestyksen mukaisesti, jos koululta ei tule ilmoitusta mahdollisista poikkeamista.
  • Lukuvuosi loppuu 30.5. ilman normaaleja kevätjuhlia.
  • Koulukuljetukset järjestetään normaalisti. Waltti-kortit ovat käytössä.
  • Lähiopetuksessa oleville oppilaille tarjotaan ruoka koulussa. Peruskoululaiset eivät ole oikeutettuja kouluruokakassien jakeluun, vaikka he eivät osallistuisi lähiopetukseen. Poikkeuksena ovat erityisruokavaliot, joita jaetaan vielä perjantaina 8.5. ja maanantaina 11.5. entisistä jakelupaikoista.
  • Sairaana tai oireilevana ei saa tulla kouluun.
  • Huoltaja anoo poissaololuvan normaalin käytännön mukaan. Opettaja myöntää poissaolon viikkoon asti ja yli viikon poissaolo rehtorin luvalla. Lääkärintodistusta ei vaadita. Hoitava lääkäri arvioi kouluun paluun oppilaan osalta, jos oppilas tai perheenjäsen kuuluu riskiryhmään.
  • Aamu- ja iltapäivätoiminta kevään aikana toiminnassa mukana olleille lapsille jatkuu kouluissa.
  • Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto jatkaa normaalisti.
  • Koulukuraattorit ja koulupsykologit palvelevat normaalisti ja ovat tavoitettavissa puhelimitse.
  • Muuten oppilaita muistutetaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta sekä käsien pesun järjestelyistä. Lisäksi oppilaille on tiedotettu Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisemista ohjeista.

– Haluan muistuttaa, että loppukevään aikana kouluilla ei suositella vierailevan perheenjäseniä tai ulkopuolisia henkilöitä koulupäivän aikana. Näistä syistä johtuen kouluun tutustumispäivää ei järjestetä tänä keväänä, vaan pidetään koulujen alkaessa 13. elokuuta, toteaa Joensuun kaupungin koulutusjohtaja Olli Kauppinen.

– Ja mieltäpainavissa kysymyksissä voi aina kääntyä opetushenkilökunnan ja rehtoreiden puoleen, jatkaa Kauppinen.

Kaupunki on linjannut, että Joensuun lukioissa ja aikuisten perusopetuksessa etäopetus jatkuu lukukauden loppuun saakka. Myös Joensuun konservatorio jatkaa etäopetuksessa lukukauden loppuun. Näiden opiskelijoiden kouluruokajakelua jatketaan toukokuun ajan ja järjestelyistä tiedotetaan oppilaille Wilman kautta.