Sisältöjulkaisija

angle-left Kouluruokajakelu oli suosittu – ruokaa jaettiin 96 600 annosta

Kouluruokajakelu oli suosittu – ruokaa jaettiin 96 600 annosta

Joensuun kaupungin peruskoulujen siirtyessä 14. toukokuuta lähiopetukseen laajamittainen kaupungin organisoima kouluruokajakelu päättyy.

Joensuun kaupungin hyvinvointipalvelut jakoivat neljän jakeluviikon aikana kokonaisuudessaan yhteensä 96 600 ruoka-annosta ja yhteensä 19 266 yksittäistä ruokakassia.

Määrät sisältävät myös erityisruokavalioiden osuudet. Kouluruokajakelu toteutettiin 15. huhtikuuta ja 8. toukokuuta välisenä aikana kymmenellä eri koululla. Kouluruoan toimittamisesta vastasi Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy.

– Haluan kiittää kaikkia huoltajia, oppilaita ja perheitä, sillä kaiken kaikkiaan kouluruokajakelu onnistui erinomaisesti ja ruoan noutajat olivat perehtyneet todella hyvin toimintaohjeisiin. Hävikkiä syntyi myös suhteellisen vähän suureen ruokamäärään verraten, kiittelee Joensuun kaupungin hyvinvointikoordinaattori Heini Lehikoinen.

Kouluruokakassien kysyntä kasvoi kouluruokajakelun edetessä. Viimeisessä 6. toukokuuta järjestetyssä suuressa ruokajakelussa oli mukana yli 1 100 ruokakassin noutajaa enemmän kuin jakelua aloitettaessa.

– Määrästä voidaan päätellä laajemminkin kouluruoan merkityksestä, mutta ennen kaikkea kouluruokajakelu koronakriisin aikana osoitti sen, että jakelu tuli tarpeeseen. Saimme muutamia yhteydenottoja, miksi jaoimme einesruokaa. Koronan tartuntariskit ja suuren jakelumäärän huomioiden ajattelimme, että einesruoka on säilyvyytensä vuoksi oppilaiden ja perheiden kannalta paras ratkaisu, jatkaa Lehikoinen.

Ruokajakelu jatkuu Joensuun lukioiden, aikuisten perusopetuksen ja konservatorion etäopetuksen opiskelijoille

Kouluruokajakelua jatketaan etäopetuksessa olevien opiskelijoiden osalta toukokuun ajan.

Jatkossa ruokaa jaetaan kerran viikossa keskiviikkoisin 13. toukokuuta ja 20. toukokuuta vain Joensuun lukioiden, aikuisten perusopetuksen ja konservatorion etäopetuksessa oleville oppilaille. Erityisruokavaliot jaetaan kolme kertaa viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Kouluruokajakelun koulut muuttuivat laajamittaisen jakelun päättymisen yhteydessä. Kouluruokajakeluun ei tarvitse ilmoittautua uudelleen mukaan, jos on ilmoittautunut jakeluun jo aikaisemmin. Ruokakassit jaetaan vain ennakkoon ilmoittautuneille.

– Jokaisen kouluruokaa noutavan on syytä tarkistaa noutokoulu ja kellonajat, sillä kouluissa ja aikatauluissa on muutoksia. Jokaisen ruokakassin noutajan on tärkeää tutustua ruokakassin noutamiseen liittyviin ohjeisiin. Ohjeet on lähetetty Wilman kautta ja lisäksi Joensuun kaupungin verkkosivuilta löytyy jatkuvasti päivittyvät kattavat ohjeet. Pyydämme edelleen kaikkia huomioimaan turvavälit ja hygieniaan liittyvät ohjeet, jatkaa Lehikoinen.

Joensuun kaupungin kouluruokajakelu numeroina:

 • 15. huhtikuuta jakelussa noudettiin 3 945 ruokakassia
 • 22. huhtikuuta jakelussa noudettiin 4 220 ruokakassia
 • 29. huhtikuuta jakelussa 4 933 ruokakassia
 • 6. toukokuuta jakelussa noudettiin 5 031 ruokakassia
 • erityisruokavalioiden jakelupäivinä noudettiin 1 137 ruokakassia

Kouluittain kouluruokakassit jakautuivat seuraavasti:

 • Enon koulu 1 001 ruokakassia
 • Heinävaaran koulu 912 ruokakassia
 • Nepenmäen koulu 2 897 ruokakassia
 • Niittylahden koulu 2 319 ruokakassia
 • Noljakan koulu 3 297 ruokakassia
 • Pataluodon koulu 3 532 ruokakassia
 • Pyhäselän koulu 1 128 ruokakassia
 • Sirkkalan koulu 3 497 ruokakassia
 • Tuupovaaran koulu 235 ruokakassia
 • Uimaharjun koulu 448 ruokakassia

Lisätietoja kouluruokajakelusta: www.joensuu.fi/korona/kouluruokajakelu.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.