Sisältöjulkaisija

angle-left Koulupäivien yhteydessä maksuttomia kerhoja lasten toiveiden mukaan

Koulupäivien yhteydessä maksuttomia kerhoja lasten toiveiden mukaan

Joensuulaiset 1.–9.-luokkalaiset pääsevät tänäkin lukuvuonna harrastamaan maksuttomasti koulupäivän yhteydessä. Kerhot ovat osa valtakunnallista Harrastamisen Suomen mallia ja kerhoja järjestetään pääsääntöisesti koulupäivän jälkeen, osa myös aamuisin. Maksuttomien harrastusten tärkeimpiä tavoitteita on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen.

– Tällä hetkellä harrastustarjottimella noin seitsemänkymmentä kerhoa, ja lisää on tulossa. Kerhot perustetaan lasten ja nuorten toiveiden pohjalta, joita kyseltiin alkuvuonna, kertoo Harrastamisen Suomen mallin koordinaattori Tiia Turunen.

Kerhoihin voi tutustua ja ilmoittautua Nuorten Joensuun harrastuskalenterissa osoitteesta www.harrastuskalenteri.fi. Kerholaisen tulee olla joensuulainen 1.–9.-luokkalainen lapsi tai nuori ja lisäksi osa kerhoista on rajattu tietylle kohderyhmälle iän mukaan. Muita osallistumisrajoituksia ei ole. Kerhoihin voi ilmoittautua myös kesken lukuvuoden, jos tilaa on.

Tänä vuonna uutuutena harrastuslistassa on muun muassa partiokerhoja ja e-urheilua. Tavoitteena on mahdollistaa laaja harrastusvalikoima, josta lasten ja nuorten olisi helppoa löytää itselleen tekemistä.

–  Sirkkalan liikkumiskeskuksen avautumisen myötä olemme saaneet lisättyä erityisesti yläkoululaisten harrastusmahdollisuuksia. Siellä on mahdollista jopa päästä boulderoimaan viikoittain, vinkkaa Turunen.

Viime lukuvuonna Harrastamisen Suomen mallin toiminnassa kävi Joensuussa reilut 1 400 lasta ja nuorta, joista 300 oli yläkoululaisia. Tämän lukuvuoden tavoitteena on 1 600 osallistujaa. Joensuussa Harrastamisen Suomen mallin hanketta hallinnoi kaupungin nuorisopalvelut ja toimintaa tuetaan Aluehallintoviraston avustuksella.