Sisältöjulkaisija

angle-left Koronavirusta on liikkeellä hyvin paljon – sairaalakuormitus pysynyt ennallaan

Koronavirusta on liikkeellä hyvin paljon – sairaalakuormitus pysynyt ennallaan

Koronavirus jyllää yhä Pohjois-Karjalassa. Tartuntoja todetaan päivittäin runsaasti koko maakunnan alueella. Valtaosa tartunnoista todetaan kotitesteillä, jotka eivät näyt tilastotiedoissa.

Viikolla 9 maakunnassa todettiin laboratoriotesteillä noin 860 koronavirustartuntaa, mikä on 170 tapausta enemmän kuin edellisellä viikolla. Tartunnoista noin neljännes on todettu rokottamattomilla henkilöillä. Kuluvalla viikolla torstai-iltapäivään mennessä tartuntoja oli kirjattu noin 650.

– Koronavirusta liikkuu edelleen todella paljon ja tartuntoja todetaan kotitesteillä ja terveydenhuollossa tehtävillä testeillä enemmän kuin koskaan. Koronavirustartunnan voi tällä hetkellä saada mistä vain, ylilääkäri Jukka Heikkinen toteaa.

Koronavirustartuntojen suuri määrä näkyy poissaoloina myös terveydenhuollossa. Henkilöstön sairastuminen voi näkyä ruuhkina palveluissa. Esimerkiksi terveysasemien puhelinpalveluissa on ollut ruuhkia äkillisten poissaolojen vuoksi eikä kaikkia takaisinsoittoja välttävättä ehditä soittaa saman päivän aikana. Kiireettömissä asioissa takaisinsoittoa kannattaakin odottaa rauhassa.

Sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on pysynyt viime viikkoina tasaisena, joskin melko korkeana. Pohjois-Karjalassa keskussairaalassa ja terveysasemien vuodeosastoilla hoidossa on kaikkiaan 11 koronapotilasta, joista 7 erikoissairaanhoidossa ja 4 perusterveydenhuollossa.

– Koronavirustartuntojen runsaasta määrästä huolimatta tehohoidon tarve ei ole onneksi juurikaan lisääntynyt. Tätä selittänee se, että koronarokotteet estävät tehokkaasti vakavaa tautimuotoa. Suosittelen vahvasti koronarokotteen ottamista, jos rokotesuoja vielä puuttuu, Heikkinen sanoo.

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä kokoontui torstaina 10.3. arvioimaan maakunnan koronavirustilannetta. Työryhmä poisti alueellisista suosituksista etätyösuosituksen. Valtakunnallinen etätyösuositus päättyi helmikuun loppuun. Työryhmä piti ennallaan muut alueelliset suositukset, jotka löytyvät Siun soten verkkosivuilta osoitteesta https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Tilannekuvatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina 24.3.2022.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.