Sisältöjulkaisija

angle-left Koronarokotuksia laajennettiin pikaisesti tänä vuonna 30 vuotta täyttäneisiin ja sitä vanhempiin

Koronarokotuksia laajennettiin pikaisesti tänä vuonna 30 vuotta täyttäneisiin ja sitä vanhempiin

Siun sote avasi maanantaiaamuna nopealla aikataululla uuden ikäryhmän koronarokotusten ajanvaraukseen rokotehävikin estämiseksi. Lauantaina 19.6.2021 ajanvarausta jatkettiin entisillä rokotusryhmillä, koska rokotusvuorossa oli vielä melko runsaasti rokottamattomia henkilöitä. Rokotusaikoja ei kuitenkaan varattu arvion mukaisesti, minkä vuoksi uusi ikäryhmä oli tarpeen ottaa mukaan pikaisesti.

Maanantaiaamusta 21. kesäkuuta kello 8 koronarokotusajan voivat varata vuonna 1991 tai sitä ennen syntyneet henkilöt. Rokotusajan voi varata verkkoajanvarauksen kautta. Ohje ja linkki ajanvaraukseen löytyy osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Mikäli aikaa ei ole mahdollista varata verkon kautta, voi ajan varata maanantaisin kello 8–9 puhelinpalvelusta numerosta 013 330 2131. Siun sote lähettää maanantain aikana tekstiviestit koronarokotusten käynnistymisestä uudelle ikäryhmälle.

Riskiryhmien koronarokotuksia jatketaan myös. Siun sote on lähettänyt tekstiviestit koronarokotusajan varaamisesta sairauden perusteella riskiryhmään kuuluville yli 16-vuotiaille, joita ei vielä ole rokotettu. Tekstiviestit on lähetetty henkilöille, jotka ovat antaneet Siun sotelle luvan tekstiviestin lähettämiseen. Mikäli tekstiviestiä ei ole tullut tai ehdotettu ajanvaraustapa ei sovi, voi riskiryhmään kuuluva henkilö varata koronarokotusajan myös puhelinajanvarauksen kautta maanantaisin kello 8–9 numerosta 013 330 2131.