Sisältöjulkaisija

angle-left Konservatoriolla konsertteja joulukuun alussa

Konservatoriolla konsertteja joulukuun alussa

Joensuun konservatorio osallistuu joulukuun alussa Nuori soittaa! -tapahtumaan. Tapahtuman myötä joensuulaisille on tarjolla ilmaisia konsertteja 1. ja 2. joulukuuta. 

Torstaina 1.12. 2022 musiikkioppilaitokset ympäri Suomen virittävät soittimet samalle taajuudelle, kun nuoret soittajat esittävät Finlandian samalla kellonlyömällä klo 18. Kyseessä on valtakunnallinen Nuori soittaa! -tapahtuma, joka kokoaa yhteen 37 oppilaitosta, 145 kokoonpanoa ja 1429 soittavaa nuorta. Tapahtumaa koordinoi Suomen musiikkioppilaitosten liitto. 

- Nuori soittaa! -tapahtuman viesti on, että musiikki tuo elämään valtavasti hyvää. Kriisiaikana korostuu, miten tärkeää on vahvistaa lasten ja nuorten osallisuutta. Jokaisella tulee olla oikeus musiikkiin, toteaa Suomen musiikkioppilaitosten liiton toiminnanjohtaja Minja Koskela

Kaksipäiväinen tapahtuma jatkuu perjantaina 2.12. vierailupäivällä. Tuolloin oppilaitosten kokoonpanot vierailevat toistensa luona ja nuoret soittajat esittävät ohjelmistoaan toisilleen. Oppilaitosten opettajat ja rehtorit muodostavat pedagogisen raadin, joka antaa soittajille kannustavaa palautetta.

- Omilta musiikkioppilaitosajoiltani muistan, kuinka keskeisessä roolissa musiikin esittämiseen liittyvät jakaminen, kokeminen ja yhteisöllisyys ovat. On tärkeää, että nuoret pääsevät esiintymään toisilleen ja saavat vertaistukea ja rohkaisevaa palautetta ammattipedagogeilta, Koskela sanoo.

Tapahtuman suojelijoina toimivat kapellimestari Atso Almila, opetusministeri Li Andersson ja Kulta ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen.

-Musiikissa on elämän syvä ilo, tiivistää Almila.

Joensuun konservatorio osallistuu Nuori soittaa! -tapahtumaan seuraavalla ohjelmalla.

TO 1.12. konservatorio 

- klo 15, 16 ja 17 uuden konservatorion esittelykierrokset kaupunkilaisille
- klo 17 aulakonsertti
- klo 18 jousiorkesterien konsertti, jonka alussa Finlandian esitys

PE 2.12. konservatorio

- klo 16.30 Keski-Karjalan, Mikkelin ja Savonlinnan musiikkiopistojen vierailukonsertti
- klo 18.00 konservatorion sinfoniaorkesterin konsertti, jossa joensuulaisten säveltäjien musiikkia säveltäjäniminä Lasse Eerola, Teemu Eerola, Helena Nikkinen ja Ari Romppanen. Sävellyksistä kolme on kantaesityksiä.