Sisältöjulkaisija

angle-left Koko perheen joulu alkaa torin ja joulunavauksesta 25.11.

Koko perheen joulu alkaa torin ja joulunavauksesta 25.11.

Hienosti palvellut väliaikainen kävelykadun tori voi vetäytyä ansaitsemalleen talvilomalle, sillä sunnuntaina marraskuun 25. päivä juhlitaan pari vuotta remontissa olleen uuden torin virallisia avajaisia. Silloin voi alkaa myös virallisesti odottaa joulua, sillä samalla vietetään joulunavausta.

Joulutori luo tunnelmaa puolesta päivästä alkaen. Iltapäivällä tarjolla on riemukasta ohjelmaa ja ihmeteltävää niin lapsille kuin lapsenmielisille. Kävelykadulla ihastuttavat ponit ja koirat klo 14 alkaen.

Uusi tori avataan virallisesti kello 16

Kaupunginjohtaja Kari Karjalainen avaa uuden kauppatorin upealta torilavalta klo 16. Joulupukki on lupautunut laulamaan joululauluja yhdessä lasten kanssa. Yhteislaulujen sanat näkyvät torille tuotavalta isolta screeniltä ja niitä säestää Mika Vanhanen.

Lisäksi ohjelmassa on muun muassa lasten tanssiesityksiä ja turvallisia yhteistyökumppaneita: poliisi ja pelastuslaitos tuovat kalustoaan tutkailtavaksi torille. Lasten joulurauha julistetaan ja kaupungin virallinen tonttu julkaistaan. Lavan ohjelma päätteeksi Kosiosusi saa lakkinsa ja Taidemuseo Onnin julkisivulle heijastuu NÄKY-videoteos.

Ilotulitus Vapaudenpuistosta kello 17

Joulunavauksessa järjestetään ilotulitus kello 17 alkaen. Silloin Vapaudenpuisto suljetaan kaupunkilaisten käytöstä. Ilotulituksta voi seurata parhaiten uudelta kauppatorilta.

Joensuun kaupunkikeskustayhdistys ja Joensuun kaupunki pahoittelevat ilotulituksesta mahdollisesti keskustan lemmikkieläimille koituvaa lyhytkestoista haittaa.

– Teemme joulunavausta laajalla rintamalla. Mukana ovat niin Joensuun kaupungin tapahtumapalvelut kuin Riveria, poliisi, pelastuslaitos kuin Liikenneturva, kertoo Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virran toiminnanjohtaja Anne Vänskä.

– Toivomme perheiden ympäri maakunnan tulevan mukaan ihastelemaan jouluvaloja ja tunnelmoimaan tulevan juhlan tuntua.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.