Sisältöjulkaisija

angle-left Kirkkokadulla ja Kauppakadulla käynnistyvät peruskorjaustyöt

Kirkkokadulla ja Kauppakadulla käynnistyvät peruskorjaustyöt

Joensuun kaupunki aloittaa Kirkkokadulla ja Kauppakadulla katujen peruskorjaukset vapun jälkeisellä viikolla. Työt tulevat aiheuttamaan muutoksia liikennejärjestelyihin.

Kirkkokadulla uusitaan lähinnä ajoradan ja jalkakäytävien pintarakenteita sekä parannetaan kuivatusrakenteita Suvantokadun ja Koskikadun välillä. Lisäksi tehdään nurmetustöitä ja uusitaan huonokuntoista puustoa.

Töiden ajaksi Kirkkokatu suljetaan Suvantokadun ja Koskikadun väliltä läpikulkuliikenteeltä.

Kiinteistölle ajo on sallittua ja töiden ensimmäisessä vaiheessa kiinteistöille ajetaan Suvantokadun puolelta. Kirkkokatu avataan läpikulkuliikenteelle heti kesäkuun alkupuolella, kun katuosuus on päällystetty ja ajoratamerkinnät tehty. Viimeistelytöitä jatketaan vielä sen jälkeen.

Pyöräkadun rakentaminen Kauppakadulla jatkuu

Kauppakadulla jatketaan pyöräkadun rakentamista kohti kaupungin eteläosaa. Tänä vuonna työskennellään välillä Kalastajankatu–Malmikatu. Korjaustöiden yhteydessä uusitaan vesihuollon verkostoja sekä katu- ja päällysrakenteita. Katualueen viihtyisyyttä parannetaan istuttamalla katupuita. Myös katuvalaistus uusitaan.

Kadun peruskorjaustyöt valmistuvat marraskuun loppuun mennessä.

Kalastajankadun ja Kauppakadun risteysalue suljetaan ajoneuvoliikenteeltä vapun jälkeen. Risteyksestä työt jatkuvat myöhemmin pohjoisen suuntaan. Kiinteistöille ajo on joitakin lyhyitä poikkeamia lukuun ottamatta sallittua. Töiden ensimmäisessä vaiheessa kiinteistöille ajetaan Malmikadun puolelta.

Molempien hankkeiden osalta jalankulkijoille järjestetään kulkureitti. Autoilijoiden toivotaan käyttävän mahdollisuuksien mukaan vaihtoehtoisia reittejä.