Sisältöjulkaisija

angle-left Kirjailijakeskiviikot Joensuun pääkirjastolla

Kirjailijakeskiviikot Joensuun pääkirjastolla

Joensuun pääkirjastolla (Koskikatu 25) nähdään syyskaudella kirjailijavieraiden sarja. Kaikki vierailijat ovat paikallisia kirjailijoilta, joilta on ilmestynyt esikoisromaani vuoden 2022 aikana. Kirjailijavierailut ovat klo 18 Taiteiden aukiolla ja niihin on vapaa pääsy.

Sarjan avaa keskiviikkona 21.9. Camilla Nissinen, jonka esikoisromaani Meitä vastaan rikkoneet (Tammi 2022) ilmestyi elokuussa. Meitä vastaan rikkoneet kokoaa yhteen sirpaleita lapsuudesta Jehovan todistajissa ja aikuisuudesta sairaalaosastolla.

19.10. vieraana on Suonna Kononen. Toimittajana ja kolumnistina tutun Konosen esikoisromaani Tie päättyy meren rannalle (Karisto 2022) ilmestyi toukokuussa. Kun rock-elämän ikuinen nuoruus vie romaanin viittäkymppiä lähestyvän päähenkilön leikkauspöydälle, kosketinsoittaja Jussi Johansson päättää tehdä täyskäännöksen. 

16.11. vieraaksi saapuu Anne-Mari Lemmetyinen, jonka esikoisromaani Toiveiden ja huokausten talot (Kirjokansi 2022) ilmestyi maaliskuussa. Historiallinen romaani sukeltaa suvun salaisuuksiin ja vie lukijan Kontioniemen keuhkotautiparantolaan 1930-luvun lopussa.

Sarjan päättää 14.12. Lauri Lattu. Latulta ilmestyy lokakuussa esikoisromaani Susiraja (Haamu Kustannus 2022), jossa kuvataiteilija Maaritin elämä muuttuu, kun asiakas tilaa susiaiheisen maalauksen. Työn edetessä kankaalle hahmottuva eläin alkaa ottaa valtaa. Kauhuromaani kuljettaa synkkiin metsiin ja mielenmaisemiin.

Lisäksi tiistaina 20.9. pääkirjaston Taiteiden aukiolla alkavat säännölliset suomen kielen kielikahvilat. Kielikahvilassa voi oppia suomen kieltä puhumalla ja kuuntelemalla. Myös suomenkieliset ovat tervetulleita mukaan juttelemaan ja tutustumaan. Kielikahvila järjestetään joka tiistai klo 17.30.