Sisältöjulkaisija

angle-left Kiina – yhteistyökumppanina ja matkakohteena -yleisötilaisuus 21.5.

Kiina – yhteistyökumppanina ja matkakohteena -yleisötilaisuus 21.5.

Joensuun lyseon lukiolla järjestetään 21.5. klo 11.30–14 yleisötilaisuus Kiina – yhteistyökumppanina ja matkakohteena. Tilaisuuden järjestävät Joensuun lyseon lukion ja Yhteiskoulun lukion yhteinen PROasia-hanke Kiina-asiantuntijoiden Julian Linin ja Petteri Ryhäsen kanssa.

PROasia on Joensuun lyseon lukion ja Yhteiskoulun lukion yhteinen Opetushallituksen tukema kansainvälisyyshanke, jonka kohdemaina ovat Kiina ja Japani. Hankkeessa lukiolaisia tutustutetaan globaalikasvatukseen, kestävään kehitykseen ja kansalaisvaikuttamiseen. Kulttuurista ja kielellistä monimuotoisuutta opetetaan oppiainerajat ylittävillä kokonaisuuksilla, sekä elinkeino- ja kulttuurielämän kanssa tehtävän yhteistyön kautta. Nuorten on myös mahdollista opiskella lukioaikanaan kiinan ja japanin kieltä. PROasia-hankelaiset tekivät opintomatkan pekingiläiseen ystävyyskouluun toukokuussa 2019.

Yleisötilaisuuden ohjelmaan sisältyy mm. Petteri Ryhäsen puheenvuoro ”Liiketoimintaa Pohjois-Karjalasta Kiinaan ja muualle Aasiaan”, Julian Linin puheenvuoro ”Maassa maan tavalla – Liiketoimintaa kiinalaisten kanssa” sekä PROasia-hankeen esittäytyminen ja lukiolaisten kokemuksia Kiinan opintomatkasta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se järjestetään Joensuun lyseon lukion yläsalissa, Koskikatu 8.

Ohjelma

11.30   Seminaarin avaus, Jarkko Rieppo, Joensuun lyseon lukio
11.35   Liiketoimintaa Pohjois-Karjalasta Kiinaan ja muualle Aasiaan, Petteri Ryhänen, Business Joensuu Oy
12.05   ”Maassa maan tavalla” – Liiketoimintaa kiinalaisten kanssa, Julian Lin, FinnLin Consulting
13.10   PROasia-hankkeen esittäytyminen ja lukio-opiskelijoiden kokemuksia Kiinan opintomatkasta
14.00   Vapaamuotoista keskustelua asiantuntijoiden kanssa.

Asiantuntijat

Julian Lin on Taiwanissa syntynyt yrittäjä, joka on asunut Suomessa jo yli 20 vuotta. FinnLin Consulting tarjoaa Kiinan ja Suomen kulttuurin ja liiketoiminnan konsultointipalvelua. Linillä on monipuolinen koulutus sekä liiketoiminallista kokemusta Taiwanista, Manner-Kiinasta ja Suomesta, jonka avulla FinnLin Consulting auttaa asiakkaita kommunikoimaan luottamuksella liiketoiminnallisissa neuvotteluissa.

Petteri Ryhänen on Business Joensuu Oy:n Uudet liiketoiminnat ja kansainvälistymispalvelut -yksikön yritysneuvoja ja Your Gateway to Bio-Business in Asia -hankkeen projektipäällikkö. Your Gateway to Bio-Business in Asia -hanke edistää itäsuomalaisten metsäbiotalousalan yritysten kansainvälistymisvalmiuksien ja vientiosaamisen kehittymistä Aasiaan. Hankkeen pääkohdemaat ovat Kiina/Taiwan, Japani ja Etelä-Korea sekä muut Aasian kiinnostavat kohdemaat ja markkina-alueet.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.