Sisältöjulkaisija

angle-left Kiertävä pumptrack-rata pystytetty Tuupovaaraan, seuraavaksi vuorossa Hammaslahti

Kiertävä pumptrack-rata pystytetty Tuupovaaraan, seuraavaksi vuorossa Hammaslahti

Kun Joensuun kaupungin viranhaltijat jalkautuivat viime keväällä pitäjiin kuulemaan asukkaiden toiveita ympäristön viihtyisyyden parantamisesta, nousi yksi asia esille jokaisessa kierretyssä kylässä: nuorille toivottiin jotain tekemistä. Osallistuvan budjetoinnin määrärahalla päätettiin hankkia pitäjien kylissä kiertävä pumptrack-rata, joka on nyt pystytetty Tuupovaaraan ja on kaikkien asukkaiden vapaasti käytettävissä elokuun alkuun saakka. Rata sijaitsee Tuupovaarassa osoitteessa Kankaalantie 5.

Pumptrack-rata muodostuu erilaisista kaarroksista ja kumpareista, ja polkemisen sijaan siinä kuljetaan eteenpäin pumppaavan liikkeen voimalla. Radalla voi harjoitella tasapainoa ja uusia taitoja niin pyörällä, rullalaudalla, rullaluistimilla, kuin potkulaudallakin.

– Onpa minulta jopa kysytty, että saako radalle mennä rollaattorilla. Ja ilman muuta saa, rata on ihan kaiken ikäisten käytössä, naurahtaa Joensuun kaupungin aluekoordinaattori Anni Koskeli-Ratamaa.

Rataa tullaan siirtämään pitäjien kylistä toiseen ja elokuussa rata siirtyy Hammaslahteen, kirjaston läheisyyteen, jossa se saa olla aina lumien tuloon saakka. Ensi kesää ajatellen kartoitetaan parhaillaan sopivaa sijoituspaikkaa Enosta.

– Kovin monelle kylälle rata ei yhden kesän aikana ikävä kyllä ehdi, sillä siirtämistä varten kookas rata täytyy purkaa osiin ja tämä ottaa oman aikansa. Mutta onneksi kesä tulee ensi vuonnakin, Koskeli-Ratamaa taustoittaa.

Kun siirtotahti ei ole liian tiuha, ehtivät kunkin kylän käyttäjät paremmin löytää radan ja päästä kunnolla harjoittelemaan ajamista.

Lisätietoa Joensuun kaupungin osallistuvasta budjetoinnista löytyy verkkosivulta joensuu.fi/osallistuva-budjetointi