Sisältöjulkaisija

angle-left Keskusurheilukentän peruskorjaus alkaa – Uusittu kenttä mahdollistaa entistä korkeatasoisimpien yleisurheilukisojen järjestämisen Joensuussa

Keskusurheilukentän peruskorjaus alkaa

Uusittu kenttä mahdollistaa entistä korkeatasoisimpien yleisurheilukisojen järjestämisen Joensuussa

Joensuun kaupunki peruskorjaa Mehtimäellä sijaitsevan keskusurheilukentän. Vuonna 1972 rakennettu ja vuonna 2002 peruskorjattu kenttä on tullut käyttöikänsä päähän. Työt aloitetaan 4.6. ja niiden on määrä valmistua syyskuussa. Kenttä on suljettu remontin ajan.

Nyt toteutettava peruskorjaus on mittava ja se mahdollistaa tulevaisuudessa entistä paremmat harjoitteluolosuhteet sekä korkeatasoisempien yleisurheilukisojen järjestämisen.

– Harjoitusolosuhteet paranevat erityisesti yleisurheilun osalta puhumattakaan kilpailujen järjestämisen olosuhteita. Muun muassa seiväs- ja pituushyppy voidaan järjestää lähempänä yleisöä mikä tuo lisäarvoa kilpailuille, Jere Sinkkonen Joensuun kaupungin liikuntapalveluista kertoo.

Peruskorjaus on mittava urakka

– Kentän nykyinen päällyste juoksuradoilla ja suorituspaikoilla on huonokuntoinen ja pinta irtoaa useista paikoista. Päällystettä on jouduttu paikkaamaan vuosittain ja päällysteen uusiminen on välttämätöntä. Myös vesiesteen viemäröinnissä on ongelmia ja esteen rakenteet ovat huonokuntoisia, kertoo rakennuttaja Mikko Honkonen.

Peruskorjauksen yhteydessä kentältä poistetaan nykyinen Novotan-pinnoite ja se korvataan Mondo-pinnoitteella. Etusuoralle rakennetaan uusi seiväshyppypaikka ja pituushyppy- sekä kolmiloikkapaikat uusitaan. Lisäksi uusitaan nykyinen vesieste, moukari- ja kiekonheittorinki suojaverkkoineen sekä rakennetaan uusi kuulantyöntörinki.

Myös juoksuratoja korjataan ja keihäänheittopaikkoja parannetaan sekä maavallikatsomon istuinlankutus kunnostetaan. Lisäksi kentällä olevat kaapelikaivot kunnostetaan, samoin sähkö- ja tiedonsiirtojärjestelmiin liittyvät kaapeloinnit jakokeskuksineen. Kentän ympärillä oleva yleisökaide uusitaan kulkuportteineen.

Kentälle hankintaan IAAF-sertifikaatti

Keskusurheilukenttä on Joensuun tärkein yleisurheilupaikka. Kenttä käyttävät kaikki joensuulaiset yleisurheiluseurat ja se palvelee oheisharjoitteluun lähes jokaista joensuulaista seuraa ja yksittäisiä käyttäjiä.

Joensuun Kataja järjestää kentällä vuosittain GP-kisat ja vuoden 2022 Kalevan kisat järjestetään Joensuussa. Peruskorjauksen yhteydessä kentälle hankitaan IAAF:n sertifikaatti, joka mahdollistaa korkeampitasoisten yleisurheilukilpailuiden järjestämisen Joensuussa.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt keskusurheilukentän peruskorjaukseen valtionavustusta 160 000 €. Valtionavustus myönnetään keskusurheilukentän vesiesteen ja suorituspaikkojen päällysteiden uusimisen rakentamiskustannuksiin. Koko hankkeen rakentamiskustannukset ovat n. 1,4 milj. €.