Sisältöjulkaisija

angle-left Kesälomalla paljon tekemistä lapsille ja nuorille – ohjelma koottu harrastuskalenteriin

Kesälomalla paljon tekemistä lapsille ja nuorille – ohjelma koottu harrastuskalenteriin

Tulevan kesän toimintoja lapsille ja nuorille on voitu suunnitella poikkeusvuoden jälkeen taas normaalisti.

Joensuussa on kesälomalle tarjolla runsaasti kivaa ja monipuolista tekemistä. Myös Sinkkolan kotieläinpiha avaa ovensa vuoden jälkeen.

Lasten ja nuorten kesälomatoiminta kootaan viime vuoden tapaan yhteen kalenteriin osoitteeseen harrastuskalenteri.fi. Sieltä löytyy kattavasti Joensuun kaupungin eri toimijoiden lapsille ja nuorille tarkoitetut kesäloma-aktiviteetit sekä monipuolisesti myös järjestöjen toimintaa.

– Tämä on ollut varmasti yksi pisimmistä vuosista meille kaikille, joten mukavalle tekemiselle löytyy taatusti kesällä tarvetta, pohtii Joensuun kaupungin erityisnuorisotyön koordinaattori JP Mattila.

Toimintaa järjestetään edelleen ohuen koronapilven varjossa, mutta uskoa normaaliin tai ”uuteen normaaliin” toimintojen järjestäjiltä löytyy.

– Osallistujien, kuten myös kaikkien työntekijöiden turvallisuus on meille tärkeää. Siksi huomiota tullaan edelleen kiinnittämään terveysturvallisuuteen ja hygieniaan. Toimenpiteiden ansiosta koemme, että mukaan on turvallista tulla. Tietenkin osallistujien tulee saapua paikalle terveinä ja kantaa näin osaltaan vastuuta, jatkaa Mattila.

Leikkikenttätoimintaa tuttuun tapaan

Myös Joensuun eri leikkikentillä on kesäistä ohjattua puuhaa lapsille. Leikkikenttätoimintaa on kahdeksalla kentällä arkipäivisin 7.6.–2.7. ja toiminta on tarkoitettu pääasiassa 4–10-vuotiaille. Alle neljävuotiaalla on oltava oma aikuinen hoitaja mukana, mutta yli neljävuotiaan voi jättää kentälle yksin.

Lasten turvallisuuden ja laadukkaan toiminnan takaamiseksi kunkin leikkikentän toimintaan voi osallistua kerrallaan enintään 30 lasta.

Lisäksi leikkikenttien läheisyyteen saadaan vierailulle alakouluikäisille tarkoitettua Nuorisopalveluiden pop-up-toimintaa.

– Tietenkin haluaisimme aurinkoista ja lämmintä säätä, jolloin leikkeihin ja peleihin osallistuminen on mielekkäämpää, toivoo leikkikenttätoiminnasta vastaava ohjaaja Hanna Seppänen.

Uutuutena aiempaan on, että käyntikerrat kirjataan nuorisotaloilta tutun QR-koodin avulla, ja jokaiselle leikkikenttään osallistujalle annetaan oma leikkikenttäkortti. Näin osallistujien ei tarvitse täyttää ilmoittautumislomaketta jokaisella kentällä erikseen, vaan samalla korttia voi käyttää kaikilla kentillä.

Lasten ja nuorten kesäloman aktiviteetit yhdessä osoitteessa: www.harrastuskalenteri.fi

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.