Sisältöjulkaisija

angle-left Kesäliikunnan ulkoliikuntapaikkoja avataan koronarajoituksia noudattaen

Kesäliikunnan ulkoliikuntapaikkoja avataan koronarajoituksia noudattaen

Kaupungin valmiusjohtoryhmä on 16.4. kokouksessaan päättänyt, että kaupungin ulkoliikuntapaikat avataan myös aikuisten käyttöön. Etukäteen vuorojen varaaminen on mahdollista vain kansallisten lajiliittojen alaisuudessa toimiville ja sen alaisissa sarjoissa kilpaileville joensuulaisille urheiluseuroille. Vakiovuoroja ja muita etukäteen varattuja vuoroja pääsee käyttämään maanantaista 19.4. alkaen.

Juniori-, SM- ja ykkösdivisioonatasoiset ottelut ja urheilutapahtumat voidaan järjestää normaalisti myös ulkona. Tapahtumiin voidaan ottaa yleisöä voimassa olevan ja Aluehallintaviraston määräyksen mukainen määrä (22.4.2021 saakka maks. 20 hlöä). Alempien sarjatasojen harjoitusotteluiden ja -kilpailutapahtumien järjestäminen on mahdollista vain joensuulaisten seurojen kesken. Yksityiskohtaisemmin kaupungin tiloja ja palveluita koskevat rajoitukset on koottu osoitteeseen www.joensuu.fi/korona.

Liikuntajohtaja Timo Heinonen korostaa tapahtuman järjestäjän vastuuta.

– Alueemme koronatilanne on mennyt viime viikkoina parempaan suuntaan. Siitä huolimatta tai pikemminkin juuri siksi toiminnan järjestäjän on erinomaisen tärkeää huolehtia terveysturvallisuuteen liittyvistä ohjeista ja noudattaa voimassa olevia suosituksia ja ohjeita myös jatkossa, Heinonen toteaa. 

Samaan hengenvetoon Heinonen kiittää seuroja siitä, kuinka hyvin nämä ovat tähänkin saakka ohjeita noudattaneet.

Varattujen vuorojen ulkopuolella ulkoliikuntapaikat ovat kaikkien vapaassa käytössä. Vapaat vuorot on nähtävissä sähköisestä varauskalenterista osoitteessa www.tilavajoensuu.fi. Myös ulkoliikuntapaikkojen yleisessä käytössä tulee kiinnittää huomioita koronaan liittyvien turvallisuusohjeiden ja AVI:n kokoontumisrajoitusten (22.4.2021 saakka max. 20 hlöä) noudattamiseen.

Liikuntapalvelut tiedottaa vähitellen auki saatavista liikuntapaikoista ja -alueista omissa tiedotuskanavissaan sekä vakiovuorolaisille suoraan sähköpostitse. Toistaiseksi auki on saatu mm. Rantakylän tenniskentät, Niinivaaran hiekkatekonurmi, Mehtimäen tekonurmi sekä Keskusurheilukentän juoksuradat.