Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunki testaa päihteetöntä koulumajoitusta nuorille Ilosaarirockin yhteydessä

Kaupunki testaa päihteetöntä koulumajoitusta nuorille Ilosaarirockin yhteydessä

Joensuun kaupunki testaa maksutonta ja päihteetöntä koulumajoitusta nuorille Ilosaarirock-festivaalin yhteydessä 14.–17.7.2023. Päihteetön koulumajoitus järjestetään Nepenmäen koululla. Kaupunki tarjoaa majoituksen koululla enintään kahdellesadalle 16–21-vuotiaalle nuorelle.

Majoituksen järjestää lentopallo Joen Juju. Kaupungin nuorisopalvelut ja Siun sote toimivat kumppaneina ja tuovat koululle palveluita. Majoituksen voi varata Joen Jujun verkkosivuilta. Majoituspaikat luovutetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

– Ajatus päihteettömästä ja turvallisemmasta koulumajoituksesta lähti siitä, että miten voisimme mataloittaa esimerkiksi pitkän matkan takaa tulevien nuorten kynnystä osallistua Ilosaarirockiin. Samalla pääsemme kertomaan nuorille, miten hyvä opiskelijakaupunki Joensuu on. Koulumajoituksessa voi testata Joensuuta kesän parhaana viikonloppuna, taustoittaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Ensimmäistä kertaa toteutettavalla päihteettömällä ja turvallisemmalla koulumajoituksella kerätään kokemuksia sekä järjestämisessä mukana olevilta toimijoilta että nuorilta itseltään.

Oma patja mukaan

Koulumajoitukseen jokainen nuori tuo oman patjan ja tarvitsemat majoitusvälineet.

– Tämä koulumajoituksen toteuttaminen on meille erinomainen orientaatio, sillä ensivuonna kesällä järjestämme Joensuussa maailman suurimman lentopallotapahtuman Powercupin 6.–9.6.2024, johon odotamme 9 000 majoittujaa kouluihin. Tällä tavalla pääsemme arvioimaan palveluita ja järjestelyjä, toteaa Joen Jujun yhteistyösuhteista vastaava Kimmo Räsänen.

– Majoituksessa noudatetaan kaupungin turvallisemman tilan pelisääntöjä. Hauskaa saa ja tulee pitää, mutta koulu on paikka, jossa voi myös rauhoittua ja oikeasti levätä. Nuorisopalveluiden väki tarjoaa turvallisia aikuisia ja läsnäoloa. Siun sote puolestaan tuo matalan kynnyksen läsnäolo- ja keskustelutukea tarvittaessa, jatkaa Pyykkönen.

Joen Juju vastaa kokonaisuudessaan koulumajoituksen järjestelyistä siivouksesta turvallisuuteen. Koulussa majoitutaan luokissa ja liikuntasalissa. Suihkut ovat majoittujien käytettävissä. Majoittuvalla nuorella on oltava Ilosaarirock-festivaalin pääsylippu tai ranneke ja nuoren on sitouduttava koulumajoituksen sääntöihin.

Koulumajoituksen sääntöjen mukaan koulussa tai sen piha-alueilla ei saa käyttää päihteitä tai nikotiinituotteita, eikä koulussa saa oleskella päihtyneenä.

Lue lisää ilmoittautumisesta sekä majoitussäännöistä Joen Jujun verkkosivuilta.

Koulumajoituksessa noudatetaan Joensuun kaupungin turvallisemman tilan pelisääntöjä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.