Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunki pitää nykyiset rajoitukset voimassa ja muistuttaa viettämään pääsiäistä vain perhepiirissä

Kaupunki pitää nykyiset rajoitukset voimassa ja muistuttaa viettämään pääsiäistä vain perhepiirissä

Pohjois-Karjalan alueellinen koronavirusepidemian tilannekuvatyöryhmä totesi torstaina 25. maaliskuuta epidemiatilanteen olevan kiihtymisvaiheessa. Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui perjantaina 26. maaliskuuta arvioimaan voimassa olevia kaupungin palveluihin ja tiloihin liittyviä rajoituksia sekä ohjeita. 

– Koronavirus leviää lähikontaktissa eli perhepiireissä sekä läheisten kanssa asioidessa. Toivomme, että nyt pääsiäisen aikaan kaupunkilaiset todella viettäisivät lomaa minimoiden lähikontaktit, sillä koronavirustartunnat tuntuvat keskittyvän kaupungin alueelle, kertoo Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen

Kaupunki pitää nykyiset rajoitukset voimassa. Kaikissa kaupungin palveluissa ja tiloissa on käytettävä kasvomaskia. Maskisuositus koskee myös 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa toistaiseksi. Maskien käyttäminen jatkuu myös nykyisten voimassa olevien ohjeiden mukaisesti lukioissa, peruskouluissa, koulukuljetuksen aikana ja varhaiskasvatuksessa.

– Olemme saaneet palautetta kaupungin palveluiden avaamisesta, mutta valitettavasti ihan vielä ei ole oikea avata palveluitamme. Haluamme vielä seurata lähiviikkojen koronatilanteen kehitystä näistä pitkistä lomistakin johtuen. Haluamme varmistaa riskiryhmien terveysturvallisuuden. Tiedotamme välittömästi, kun esimerkiksi kuntosaleja ja muita palveluita päästään avaamaan, jatkaa Karjalainen. 

Joensuun kaupungin verkkosivuille on koostettu ohjeet kaupungin palveluissa ja tiloissa asioiville. Tärkeää on, että kipeänä jäädään kotiin, muistetaan pitää turvavälit ja tarvittaessa käyttää maskia, pestä käsiä sekä muistaa hyvä yskimishygienia. Lisäksi riskiryhmään kuuluvien tulisi arvioida omalta kohdaltaan riskit yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokoontumisiin osallistumisessa.

– Ohjeita noudattamalla pidämme läheisemme terveenä, sillä kuka tahansa voi tiedostamattaan levittää koronavirusta. Meillä jokaisella on vastuu pitää itsestämme ja läheisistämme huolta, päättää Karjalainen.

Joensuun kaupunki muistuttaa, että pääsiäisloman aikaan

  • matkustamista muualle Suomeen tai ulkomaille on syytä välttää
  • muualta päin Suomea matkustavien vieraiden vierailuun voi sisältyä riskejä ja terveysturvallisuusohjeita tulee noudattaa
  • lähikontaktit muihin ihmisiin on syytä minimoida
  • ei ole aika järjestää juhlia tai perheen ulkopuolisia kokoontumisia sisätiloissa
  • on syytä välttää liikkumista ryhmissä ja niissä paikoissa, joissa on paljon ihmisiä
  • on käytettävä kasvomaskia kaikissa julkisissa tiloissa ja ollessa lähikontaktissa muiden kanssa
  • kaikki hygienia- ja terveysturvallisuusohjeita on syytä noudattaa
  • on syytä viipymättä hakeutua pienimmästäkin oireesta koronatestiin
  • on tärkeää noudattaa terveysviranomaisten ohjeita ja pysyä mahdollisen karanteenin aikana kotona

Lisätietoa alueellisista suosituksista: 
https://www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.