Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunki pitää nykyiset palveluiden järjestelyt voimassa vähintään talvilomaan saakka

Kaupunki pitää nykyiset palveluiden järjestelyt voimassa vähintään talvilomaan saakka

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui perjantaina 19. helmikuuta käsittelemään koronapandemian maakunnallista tilannekuvaa ja kaupungin ohjeistuksia. Johtoryhmä päätti pitää kaupungin nykyiset linjaukset ja suositukset voimassa toistaiseksi. Valtakunnallista ja alueellista koronapandemian kehittymistä seurataan jatkuvasti ja palveluiden rajoitukset ja linjaukset pidetään voimassa vähintään talvilomaan saakka.

– Olemme saaneet runsaasti palautetta kaupunkilaisilta eri palveluiden avaamisesta ja ymmärrämme oikein hyvin kaupunkilaisten toiveet. Pohdimme palveluiden avaamista hyvin monesta näkökulmasta. Kun tämä korona ei tunne maakuntarajoja ja valtakunnallinen tilanne on meitä huonompi sekä juuri on käynnistymässä talvilomaviikot, niin emme valitettavasti pysty vielä avaamaan palveluitamme, toteaa Joensuun kaupungin hyvinvointijohtaja Riitta Huurinainen.

– Maakunnan koronatilanne saatiin perustasolle vasta viime viikolla. Olemme todella vedenjakajalla koronatilanteen kehittymisen kannalta. Toivomme todella, että talvilomaviikkojen jälkeen pääsisimme askel kerrallaan avaamaan palveluita, mutta tämä on aina harkittava tilanteen mukaisesti, jatkaa Huurinainen.

Kaupungin valmiusjohtoryhmässä linjattiin, että perinteiset lukion kolmannen vuosikurssin eli abien penkkaritajelut perutaan tulevalta keväältä. Maahanmuuttajapalvelut palvelevat puolestaan asiakkaitaan puhelimitse kahden tulevan viikon ajan 5. maaliskuuta saakka.

Kaupungin palveluissa ja tiloissa on edelleen voimassa vahva maskisuositus. Maskisuositus koskee myös 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa toistaiseksi. Maskien käyttäminen jatkuu myös nykyisten voimassa olevien ohjeiden mukaisesti lukioissa, peruskouluissa, koulukuljetuksen aikana ja varhaiskasvatuksessa.

– Toivomme, että jokainen meistä ymmärtää oman vastuun koronapandemian ehkäisemisessä ja noudattaa annettuja terveysturvallisuusohjeita. Talvilomaviikkojen aikana porukka liikkuu, joten meidän kaikkien on syytä olla erityisen huolellisia näissä asioissa, päättää Huurinainen.

Koronarokotuksista lisätietoa Siun sotelta

Kaupunki on saanut yhteydenottoja kaupungin puhelinpalveluun rokotteiden antamisesta ja ohjaa iäkkäitä henkilöitä ja riskiryhmien edustajia ottamaan yhteyttä Siun soteen. Siun sote aloitti iäkkäiden ja riskiryhmien koronarokotukset 15. helmikuuta ja tiedotti, että seuraavan kerran suurempi erä uusia koronarokotusaikoja tulee varattavaksi maanantaina 1.3.2021. Rokotuksen saa vain ajanvarauksella. Iäkkäät henkilöt ja riskiryhmiin kuuluvat voivat varata ajan koronarokotukseen osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset. Koronarokotusten puhelinajanvaraus suljettiin, koska vapaana oli enää vain yksittäisiä aikoja. Loput ajat ovat varattavissa verkkoajanvarauksen kautta.

Myös Siun soten päivystysapu palvelee äkillisissä sairaustapauksissa ja tapaturmissa puhelinnumerossa 116 117. Päivystysavun maksuttomasta numerosta saa neuvoja äkillisiin terveysongelmiin.

Joensuun kaupungin verkkosivuille on koostettu ohjeet kaupungin palveluissa ja tiloissa asioiville. Tärkeää on, että kipeänä jäädään kotiin, muistetaan pitää turvavälit ja tarvittaessa käyttää maskia, pestä käsiä sekä muistaa hyvä yskimishygienia. Lisäksi riskiryhmään kuuluvien tulisi arvioida omalta kohdaltaan riskit yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokoontumisiin osallistumisessa.

Tarkemmat ohjeet kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.joensuu.fi/korona.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.