Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunki kokeilee uutta palvelua – apua kulttuuriesitysten ja tapahtumien striimaukseen

Kaupunki kokeilee uutta palvelua – apua kulttuuriesitysten ja tapahtumien striimaukseen

Joensuun kaupunki haluaa auttaa kulttuuritoimijoita ja tapahtumajärjestäjiä toteuttamaan esityksiä livelähetyksinä verkossa ja avaa tarkoitusta varten vapaamuotoisen haun. Haulla kerätään kulttuuriesityksiä ja tapahtumia, joiden pohjalta tuotetaan verkkotapahtumien sarja. Mukaan mahtuu neljä striimattavaa esitystä, jotka toteutetaan ja tuodaan paikallisyleisön koettavaksi kaupungin avustuksella.

– Haluamme kaupungilla auttaa toimijoita viemään esityksiä striimikanaviin ja samalla vahvistaa omaa osaamistamme livelähetyksistä. Koronakriisin seurauksena moni toimija onkin jo vienyt tapahtumiaan verkkoon ja tätä me haluamme myös vahvistaa. Nyt on hyvä hetki toteuttaa livelähetysten digiloikka ja tehdä samalla unohtumattomia elämyksiä verkkoon, kertoo tuottaja Teemu Laasonen Joensuun kaupungilta.

– Kaupungin perinteisesti järjestämien kulttuuritilaisuuksien suhteen on paljon kysymyksiä ilmassa. On tärkeää saada kokemusta livelähetysten tuottamisesta, jotta valmiutemme toteuttaa kulttuurilähetyksiä verkossa vahvistuu. Jos rajoitustoimet kestävät kauan, meidän täytyy olla valmiita viemään kulttuuria enemmän verkkoon, tarkentaa vs. kulttuurisihteeri Pietari Akujärvi.

Yhteistyössä kaupungin kanssa toteutettavat lähetykset voivat olla esimerkiksi musiikkia, teatteria, lausuntaa, luentoja – yleisesti siis pienehköjen esiintyjäryhmien esityksiä, kokoontumisrajoituksia noudattaen. Verkkotapahtumien sarjaan voivat hakea kaikki joensuulaiset kulttuuritoimijat ja tapahtumajärjestäjät. Esitykset tulevat olemaan maksuttomia, matalan kynnyksen lähetyksiä.

Koronatilanne on vienyt kovaa vauhtia kulttuuria ja tapahtumia verkkoon. Joensuussakin ovat jo useat esittävän taiteen toimijat toteuttaneet esityksiä livelähetyksinä ja kaupunki haluaa nyt auttaa alkuun niitä ryhmiä, joilla ei ole livelähetyksiin sopivaa kalustoa tai osaamista. Kaupunki haluaa edistää verkkolähetysten toteuttamista, sillä livestriimaukset jäänevät koronakriisin jälkeenkin pysyväksi osaksi tapahtumajärjestäjien toimintaa.

Haku on auki 22.5.2020 saakka, jonka jälkeen käydään mahdollisimman pian toteutusten kimppuun. Haku on kevyt ja vapaamuotoinen, tässä lisäohjeet:
 

1.    Joensuun kaupunki haluaa toteuttaa erilaisten kulttuuritoimijoiden ja tapahtumajärjestäjien kanssa yhteistyössä neljä livelähetystä verkossa aikavälillä 26.5.-30.6.2020. 
2.    Esitystä ja lähetystä tehtäessä on huomioitava kokoontumisrajoitukset. Max 10 hlöä 31.5. asti ja max 50 hlöä 1.-30.6.
3.    Olemassa olevilla kalusto- ja henkilöresursseilla pystytään toteuttamaan pienehköjen ryhmien esityksiä. 
4.    Esitysryhmän käytössä tulee olemaan kaupungin puolesta kuvaaja (kahdella kameralla), tila, äänitekniikka ja -teknikko, tuotantoapu sekä tiedotus kaupungin kanavissa.
5.    Esiintyjäryhmän tulee vastata mahdollisesta erityisvalaistuksesta. 
6.    Esitykset tulevat olemaan pääsymaksuttomia.
7.    Joensuun kaupunki ei maksa esiintyjille korvauksia.
8.    Hakea voi kaikki joensuulaiset kulttuuritoimijat ja tapahtumajärjestäjät.
9.    Tapahtumajärjestäjä vastaa mahdollisista tekijänoikeus- tai muista järjestämiseen liittyvistä kustannuksista.
10.   Haku on kevyt ja vapaamuotoinen sähköposti 22.5.2020 klo 23.59 mennessä osoitteeseen tapahtumapalvelut@joensuu.fi. Kerro, mikä ja minkälainen ryhmä on kyseessä, toiveet, ideat sekä toivottu ajankohta aikavälillä 26.5.-30.6.2020
11.   Tiedustelut: tuottaja Teemu Laasonen, teemu.laasonen@joensuu.fi, 0504138708
12.   Valinnat tehdään maanantaina 25.5.2020. Raadissa markkinointijohtaja Markku Pyykkönen, vs. kulttuurisihteeri Pietari Akujärvi, tuottaja Teemu Laasonen ja videotuottaja Tommi Rautio.