Sisältöjulkaisija

angle-left Kunnat kehittävät ilmastokumppanuutta yhdessä – Joensuun uusin kumppani Eno-verkkokoulu

Kunnat kehittävät ilmastokumppanuutta yhdessä – Joensuun uusin kumppani Eno-verkkokoulu

Joensuu on mukana kehittämässä ilmastokumppanuutta FISU-kuntien yhteishankkeessa. Tarkoituksena on kehittää ilmastokumppanuuden pohjalta toimintamallia, jossa yritykset ja yhteisöt voivat olla vapaehtoisesti mukana toteuttamassa ilmastotavoitteita.

Joensuussa ilmastokumppanuussopimuksia alettiin solmia vuonna 2015, nyt kumppaneita on jo 33. Verkoston kautta halutaan tarjota lisää tukea, neuvontaa ja lisätä osaamista ilmastoasioissa.

– Verkosto on kasvanut jo sen kokoiseksi, että kehittämishanke tulee oikeaan aikaan. Hanke on merkittävä askel eteenpäin Joensuun ilmastotyössä ja mainio osoitus siitä, miten verkostoitumisen kautta voidaan resursseja yhdistämällä saada aikaan hyötyjä, sanoo hankekoordinaattori Saara Ihanamäki Joensuun kaupungilta.

Hanke alkaa syyskuun alussa ja sitä koordinoi Turun kaupunki. Linkki valtakunnalliseen tiedotteeseen:
http://www.fisunetwork.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Seitseman_kunnan_hanke_haastaa_yritykset(50638)

Uusin ilmastokumppani Eno Schoolnet ry

Joensuun ilmastokumppanuusverkosto sai tiistaina 18.6. uuden jäsenen, kun Eno Schoolnet allekirjoitti ilmastositoumuksen.

Myös Eno-verkkokouluna tunnettu kansainvälinen kouluverkosto keskittyy kestävän kehityksen teemoihin. Eno Schoolnetin toimintaan on osallistunut tuhansia kouluja sadoista eri maista. Viimeisimpänä Joensuussa, Liperissä ja Helsingissä vietetty maailman koululaisten ilmastokokous (WSSC 2019), johon osallistui 135 oppilasta ja 100 opettajaa kaikista maanosista 70 maasta.

– Eno Schoolnet tekee edistyksellistä ilmastotyötä koulukentällä niin paikallisesti kuin kansainvälisesti. Heidän myötään ilmastokumppanuusverkosto monipuolistuu entisestään ja yhteistyömahdollisuudet lisääntyvät paikallisten yritysten kanssa, totea ympäristösuojelupäällikkö Jari Leinonen.

Fisu (Finnish Sustainable Communities) on edelläkävijäkuntien verkosto, joka tavoittelee hiilineutraalisuutta, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 2050 mennessä. Joensuun kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali jo vuonna 2025.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.