Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunginorkesterin kevätkauden 2021 ohjelma

Kaupunginorkesterin kevätkauden 2021 ohjelma

Joensuun kaupunginorkesterin kevään 2021 ohjelmistossa on perinteisesti niin sinfoniakonsertteja, viihdettä kuin lastenmusiikkikonserttikin.

Kaupunginorkesterin kevätkausi alkaa Joensuun Oopperayhdistyksen kanssa Lemmenjuoma-oopperalla. Koronarajoitusten myötä varsinaisen oopperan esitykset ovat mahdollisesti myöhemmin keväällä, mutta perjantaina 29.1. oopperasta on konserttiesitys.

- Oopperan siirtymisen vuoksi alkuvuoteen tuli kalentereihimme hieman väljyyttä. Se antaa meille kuitenkin mahdollisuuden tehdä enemmän yleisötyötä sekä kamarimusiikkia. Teemme muun muassa striimauksia kouluille ja toteutamme kamarimusiikkikonsertin. Olemme muutenkin jo etukäteen varautuneet mahdollisiin koronan tuomiin muutoksiin, ja meillä on varasuunnitelmia, mikäli kevään sinfoniakonsertteja joudutaan perumaan tai siirtämään, kertoo intendentti Marjo Vattulainen.

Varsinainen sinfoniakausi kaupunginorkesterilla alkaa torstaina 18.2.2021, kun orkesteria johtamaan saapuu edellinen taiteellinen johtaja Jurjen Hempel. Konsertin nimenä on itsestään selvästi Jälleennäkeminen!

Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja Eero Lehtimäki johtaa 25.2Yhteys sisimpään -konsertin., 4.3. Eläinten karnevaalit -lastenkonsertin ja 25.3. Sillanrakentaja-konsertin.

 

Ohjelmistosiirtoja keväältä ja syksyltä 2020

Kevään 2020 koronan takia siirretyistä konserteista tulevana keväänä kuullaan muun muassa Lapsuuteni sankarille -viihdekonsertti, jota tähdittää torstaina 18.3.2021 suomirokin legenda Miljoonasade. Vappuna kaupunginorkesteria ja vierailevaa Retuperän WBK:ta saapuu harhaanjohtamaan Audio Dubbado viime vuotisen ohjelmiston mukaisesti.

Keväältä 2020 sirtyy keväälle 2021 odotettu ja toivottu Eri estradeilta -konsertti, jossa solistina ovat Linda Lampenius, Laura Mikkola sekä Jaani Helander, sekä osa Taidetestaajat-suurhanketta oleva Kansojen musiikkia -konsertti.

- Meillä olisi ollut syys-lokakuun vaihteessa neljä Taidetestaajien päiväkonserttia iltakonsertin lisäksi ja niihin olisi tullut yli 1700 koululaista. Konserttien siirto oli Taidetestaaja-organisaation toive vallitsevassa koronatilanteessa. Taidetestaajat-organisaatio pitää tärkeänä, että koululaiset pääsevät fyysisesti konserttiin. Niinpä konserttia ei peruttu, vaan se siirrettiin – ja nyt se on uudelleen ohjelmistossamme, intendentti Marjo Vattulainen kertoo iloisena.

Liput Joensuun kaupunginorkesterin kevään 2021 konsertteihin ovat myynnissä vallitsevien koronarajoitusten mukaisesti. Lippuja voi ostaa Ticketmaster.fistä sekä Carelicum palveluista.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.