Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunginjohtaja esitteli ensi vuoden talousarvioehdotuksensa – katso lähetys

Kaupunginjohtaja esitteli ensi vuoden talousarvioehdotuksensa – katso lähetys

Tällä viikolla käynnistyy Joensuun kaupungin ensi vuoden talousarvion käsittely.

Torstaina 5. päivä marraskuuta kaupunginjohtaja Kari Karjalainen esittelee vuoden 2021 talousarvioehdotuksensa kello 10 alkaen.

Tilaisuutta voi seurata suorana kaupungin Youtube-kanavalla. Kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen tallenteen voi katsoa verkosta myös jälkikäteen.

Kaupunginhallitus käsittelee kaupunginjohtajan talousarvioesitystä kahdessa kokouksessaan, tiistaina 10. marraskuuta ja maanantaina 30. marraskuuta, ja tekee oman ehdotuksena talousarviosta kaupunginvaltuustolle.

Valtuusto käsittelee talousarviota maanantaina 7. joulukuuta. Talousarvion hyväksymisen yhteydessä valtuusto hyväksyy kaupungin taloussuunnitelman kolmeksi vuodeksi eli suunnitelmakaudeksi. Talousarviovuosi on taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi.

Kaupunginjohtaja vastaa Karhunmäen alakoululaisten kysymyksiin taloudesta

Jo ennen talousarvion esittelyään kaupunginjohtaja vierailee Karhunmäen koulun kuutosluokkalaisten tentattavana taloudesta. Oppilaat ovat valmistelleet kysymyksiä osana yhteiskuntaopin opintojaan. Viime vuonna talousarviota käsiteltiin yhdessä kaupunkilaisten kanssa vierailulla Rantakylässä ja tällä kertaa vuorossa ovat lapset.

– Haluamme keskustella taloudestakin mahdollisimman ymmärrettävästi ja oppia samalla siitä, mikä lapsia kaupungin asioissa kiinnostaa ja mistä he haluavat jutella. Luvassa on varmasti sopivan kinkkisiä ja yllättäviäkin kysymyksiä, joita odotan mielenkiinnolla, sanoo kaupunginjohtaja Karjalainen.

Talousarvion aineistot julkaistaan myös osoitteessa www.joensuu.fi/talousarvio.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.