Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupungininsinööri Ari Varoselle Journalistiyhdistyksen Sulka-palkinto

Kaupungininsinööri Ari Varoselle Journalistiyhdistyksen Sulka-palkinto

Pohjois-Karjalan journalistiyhdistys on palkinnut Joensuun kaupungininsinöörin Ari Varosen esimerkillisestä tiedottamisesta. Journalistiyhdistys myöntää Sulka-palkinnon erityisen ansioituneesta tiedottamisesta ja yhteistyöstä median kanssa.

Palkinnon myöntämisestä päätti yhdistyksen vuosikokous 16. helmikuuta, ja se luovutettiin Ari Varoselle torstaina 4. huhtikuuta. Journalistiyhdistys perusteli palkitsemista seuraavasti:

Ari Varonen on medialle kiitollinen yhteistyökumppani, jossa yhdistyvät lähtökohtaisesti myönteinen asenne median tiedontarpeisiin ja taito avata monimutkaisiakin teknisiä asioita suurelle yleisölle ymmärrettävällä tavalla.

Varonen on käytettävissä ja vastaa viesteihin, vaikka ei olisi aina välittömästi tavoitettavissa, ja tekee näin toimittajan työn helpoksi.Varonen ei myöskään epäröi kertoa asioista, joissa kaupunki on epäonnistunut. Esimerkkinä tästä käyvät hyvin viime syksytalven lumituiskut, joiden myötä Pielisjoen itäpuolen kaupunginosien kunnossapitotyöt eivät alkaneet sujua ollenkaan niin kuin piti.

Varosen myönteinen asenne helpottaa olennaisesti median työtä sen yhdessä perustehtävässä, joka on välittää kaupungin asukkaille ja maakunnasta Joensuuhun tuleville tärkeätä arjen hyötytietoa, kun kaupunkiympäristössä tehdään isoja muutoksia ja poikkeusjärjestelyjä. Kun Joensuun keskusta on viime vuosina uudistunut ennen näkemättömällä tavalla, muutoksia on riittänyt uutisoitavaksi erityisen paljon.

Palkintoa olivat luovuttamassa journalistiyhdistyksen puheenjohtaja Eveliina Salomaa sekä hallituksen jäsenet Pasi Huttunen, Juha Inkinen, Anna Sievälä ja Matti Siippainen.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.