Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupungin kesätyöpaikkojen haku käynnissä 10. maaliskuuta asti 

Kaupungin kesätyöpaikkojen haku käynnissä 10. maaliskuuta asti 

Joensuun kaupunki työllistää ensi kesänä 300–350 nuorta. Kaupungin omia kesätyöpaikkoja on tarjolla noin 200. Lisäksi työllistetään nuoria yrityksiin, yhdistyksiin ja kotitalouksiin sekä tuetaan nuorten omaa yritystoimintaa.

Kaupungin kesätöiden hakuaika on 1.2.–10.3. ja hakulomake on osoitteessa joensuu.fi/kesatyot. Hakea voivat 15–19-vuotiaat joensuulaiset. Kaikki hakemukset tulee tehdä hakuaikana ja sähköisesti lomakkeen kautta.

Töitä on tarjolla erityisesti puisto- ja puutarhapuolella, kulttuuri- ja nuorisopalveluissa, liikunta-alueiden hoidossa, kiinteistönhoidossa, Sinkkolan kotieläinpihassa ja päiväkodeissa. Kesätöiden kesto on kahdesta viikosta kuukauteen.

Aiemmista vuosista poiketen jokaiselta päiväkodeissa alaikäisten kanssa työskentelevältä nuorelta vaaditaan rikosrekisteriote, joka nuoren tulee itse tilata, mikäli tulee valituksi tehtävään. Rikosrekisteriotteen voi tilata sähköisesti Oikeusrekisterikeskuksen sivuilta osoitteesta: https://asiointi.oikeus.fi/oikeusrekisterikeskus.

Yrityksille, yhdistyksille ja kotitalouksille on ohjeet joensuulaisen nuoren palkkaamiseen tarkoitetun tuen hakemiseen osoitteessa joensuu.fi/kesatyopaikkatuet.

Kaupungin kesätyöntekijöiden valinnassa painotetaan sopivuutta tarjottuun tehtävään. Valinnat tehdään maalis–toukokuussa yksilö- ja ryhmähaastatteluilla. Valinnoista ilmoitetaan mahdollisimman pian haastattelujen jälkeen ja mahdollisia peruutuspaikkoja täytetään kesän aikana.

– Nuoria kaivataan muun muassa puisto- ja puutarhapuolelle jo toukokuussa ja vielä elokuussa. Näille ajanjaksoille on luonnollisesti vaikeampi löytää tekijöitä, kun nuoret ovat koulussa. Jos on käytettävissä töihin noina aikoina, se kannattaa hakemuksessa ilmoittaa. Myös ajokortti on tietyissä tehtävissä valttia, kertoo kaupungin henkilöstöpalveluiden Päivi Tolvanen.

Ennen töiden alkua kesänuorille järjestetään yleisiä perehdytystilaisuuksia. Varsinainen työhön perehdytys tapahtuu työpaikoilla. 

Kesätyön hakemiseen on tarjolla apua Ohjaamolla erityisesti kaupungin kesätöiden hakuajalla keskiviikkoisin kello 13–15. Ohjaamo on osoitteessa Kauppakatu 29.