Sisältöjulkaisija

angle-left Karsikon frisbeegolfradan muutossuunnitelma nähtävillä

Karsikon frisbeegolfradan muutossuunnitelma nähtävillä

Karsikon frisbeegolfradan uusittu suunnitelma on parhaillaan nähtävillä. Luonnos löytyy osoitteesta www.joensuu.fi/katusuunnitelmat.

Karsikon Pappilanmäen ympäristössä on suosittu frisbeegolfrata. Radan käyttöaste kasvoi entisestään koronapandemian aikoihin, jolloin entistä laajempi alue joutui radalla liikkujien kuluttamaksi. Pappilanmäki ja sen männyt ovat maiseman kannalta merkittävää aluetta, joten siirrämme suosittua rataa alueelle, joka kestää kulkemista paremmin. Nykyisestä radasta säilytetään kolme väylää, jotka ovat tasaisemmalla maalla.

Uusi radan osa on luonnosteltu jokivarteen Pohjolankadun päästä Pekkalan sillan läheisyyteen ulottuvalle puistoalueelle. Rata on suunniteltu yhteistyössä Joen Liitokiekon kanssa. Koko radassa on yhteensä 10 väylää ja se on matalan kynnyksen harrastamiseen tarkoitettu rata. Radan suunnittelussa on huomioitu itse lajin lisäksi muun muassa olemassa olevaa puustoa ja kasvillisuutta. Heittoalueilla olevat puut suojataan ja kulkuväyliä vahvistetaan kuorikatteella. Lähtöpaikalle rakennetaan myös pysäköintipaikka pyörille ja opastaulu.

Rata on tarkoitus rakentaa loppuvuodesta. Tiedotamme muutostöiden aikatauluista erikseen niiden tarkentuessa.

Joensuun alueella frisbeegolfratoja on yhteensä yhdeksän. Karsikon lisäksi radat löytyvät Kirkkopuistosta, Utrasta, Lykynlammelta, Hammaslahdesta, Niittylahdesta, Enosta, Uimaharjusta ja Tuupovaarasta.

 

Lisätiedot:

Paula Lamminsalo

paula.lamminsalo@joensuu.fi

+358 50 913 1664

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.