Sisältöjulkaisija

angle-left Karhunmäen koulu esittää suurmusikaalia – yleisönäytökset 9. ja 10.4.

Karhunmäen koulu esittää suurmusikaalia – yleisönäytökset 9. ja 10.4.

Karhunmäen koulussa esitetään ensi viikolla koko koulun yhteistä projektia, suurmusikaalia "Tyttö nimeltä Meida Veil". Se on tehty yhteistyössä koulun henkilöstön ja oppilaiden, hanketyöntekijöiden ja teatteri RanKidsin ohjaajien ja näyttelijöiden kanssa. Musikaalikuorossa on mukana yli 70 laulajaa, orkesterissa kuusi soittajaa ja näyttämöllä jokaisessa näytöksessä yli 100 lasta sekä joukko aikuisia.

Yleisö on tervetullut kokemaan fantasiamusikaalin lumoavan musiikin, vauhdikkaat temput ja tanssit sekä upean, ammattitaiteilijoiden toteuttaman lavastuksen ja puvustuksen. Esityksiä on 9.–11.4. päiväkoti- ja koululaisryhmille sekä kaikille avoimia iltaesityksiä tiistaina 9.4. ja keskiviikkona 10.4. kello 18.

Rehtori Timo Nykänen ja koulutuspalvelujen hallinnon koordinaattori, käsikirjoittaja ja ohjaaja Maria Pikkarainen aloittivat Meida Veil -musikaalin käsikirjoituksen suunnittelun jo yli vuosi sitten.

– Viime kesän teatterileiriläiset Karhunmäessä aloittivat roolihahmojen luomisen ja syksyn alussa koko koulua alettiin perehdyttää fantasiamusikaalin maailmaan vähä vähältä. Koulutuspalveluihin palkatut työllistetyt ja harjoittelijat alkoivat toteuttaa upeaa puvusta ja lavastusta. Harjoitukset ja rekvisiitan viimeistely ovat nyt loppusuoralla, kertoo Maria Pikkarainen.

Musikaalissa kuullaan kuusi sanoitettua laulua sekä instrumentaalista musiikkia. Solisteina on sekä vierailijoita RanKids-ryhmästä että koulun oppilaita ja aikuisia. Huikeassa temppuilijakärpästen esityksessä nähdään 14 koulun lahjakasta, telinevoimistelua harrastavaa lasta. Vauhdikkaat puolivoltit, voltit, flickit, bäkit ja muut huikeat temput riemastuttavat katsojia ja taitotaso on jollakin lapsista jo maajoukkuetasoa.

Esitys on toteutettu Joensuun kaupungin koulutuspalvelujen Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saaman Mahdollisuuksien matkalaukut -avustuksen tuella sekä RanKids ry:n saamilla avustuksilla.

Musikaalin esitykset
Karhunmäen koulu, Karhunkaari 28

ti–to 9.–11.4. kello 9 ja 12 näytökset koululais- ja päiväkotiryhmille (loppuun varattuja)
ti 9.4. ja ke 10.4. kello 18 kaikille avoimet näytökset
Liput 5 euroa, perhelippu 15 euroa (2 aikuista ja lapset), lipunmyynti pääovilta kello 17.15 alkaen

Käsikirjoitus ja ohjaus Maria Pikkarainen
Sävellykset rehtori Timo Nykänen
Koreografiat ja apuohjaus Essi Tirronen
Lavastuksen ja puvustuksen suunnittelu Riitta-Kaisa Kuronen
Örmätti-orkesterin kapellimestari Markus Hänninen
Kuoronjohtaja Heli Heiskanen
Päärooleissa Matja Kareinen, Jukka Ruotsalainen ja Essi Tirronen

Myrsky lennättää Meida Veil Sointumielen uusiin maisemiin, joissa valtaa pitää kummallinen Räkämummo kätyreineen. Mitkä ovat örmätit ja kuka on tuo kieron nimen omaava Liukas Luikas?

Meida Veil saa musikaalissa mahdottomia tehtäviä, joiden tarkoituksena on vahvistaa Räkämummon asemaa. Selviääkö Meida Veil noista mahdottomista tehtävistä neuvokkaan Kornelius Kukan ja Vanhan Kärpäsen avulla?

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.